Преса

Преглед на печата – 19 август

ПресаРепресирана на 71 години готви иск в Страсбург, информира над заглавието си днешния брой на Новинар юг. В материала се посочва, че жителката на димитровградското село Длъгнево Златка Петрова е готова да потърси правата си в Страсбург за преживените репресии и разграбени имоти, след като ВКС не е допуснал нейна жалба за разглеждане. 

201 легла по-малко в болницата – водеща тема за всекидневника. Сливат отделения в МБАЛ-Хасково в рамките на оздравителна програма, пише весника.

94 тона продукти за бедните в областта – още една тема от първа страница. Вторият транш на програмата на БЧК за подпомагане на социално слаби в региона стартира от началото на следващата седмица, информира Новинар юг.

Затварят жп линията до Пловдив по обяд. В обедните часове от 22 август до 2 септември няма да се движат влакове по линията Димитровград – Пловдив, гласи телеграма получена в ЖП гара Димитровград.

Социална тема е водеща за втора страница на Новинар юг – Дрехите втора употреба поевтиняха наполовина. Традиционнните сезонни намаления не подминаха и магазините за дрехи втора употреба, пише весника.

От същата страница четем 240 ученици с нови класни стаи до дни и Училище за родители отваря в Свиленград.

Майка и болно дете бягат с такси от стационара – водещо заглавие за Хасковска Марица днес. Медиците безсилни да спрат пациентите при нежелание за лечение. Жителка на село Узуджово напуснала посреднощ инфекциозно отделение, защото твърдяла, че детето й било добре.

Шефът на водозолазите от Гражданска защита в Пловдив Динко Криворов спипан да бракониерства на язовир Ивайловград информира всекидневникът челно. Инспектори от ИАРА заплашвани да отменят акта от представил се за голям шеф от земеделското министерство.

БСП във ваканция до септември, пише от първа страница вестника. БСП Димитровград излезе вкупом във ваканция, социалистите запразнили още от 4 август се посочва в материала.

Гарваново скочи срещу превозвач – тема от втора страница. Автобусите от и за Гарваново не спират вече на автогарата и това създавало неудобство на пътниците.

Още теми от Хасковска Марица – Тополовград прави биогаз с Турция и Три пакета услуги извършва хосписът в Стамболово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button