Преса

Преглед на печата – 20 август

Преса„Инвалид тръгна да се дави, огнеборци го спасиха“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. 60-годишният Тилчо Тилев изкарал инсулт, преди време пробвал да се беси, но въжето се скъсало.

„Вагонетки убиха миньор“, е другото чело от първа страница. Венцислав Вълков с премазан череп, издъхва 3 часа и половина след инцидента в рудник „Чала“ под връх Аида.

„Язовир „Гарваново“ пресъхнал заради скъпа вода от Марица“, пише още изданието. Докарването на вода от Марица за възстановяване обема на тукашния язовир не може да се осъществи засега. Причината е в двойно по-голямата денивелация, което увеличава разходите.

„Единственото ромско училище затвори врати“, е дописката с адрес Любимец. Стотици ромски деца от града и околните села са обречени на изолация и неграмотност.

„Газификация вдига цената на дървата“, челно заглавие от втора страница. Цепениците скачат поне с 10 лева в Димитровград, складовете залагат на селата.

„2800 в Александрово за 50 дни“, четем още на новинарските страници. Толкова посетители са разгледали Музея на тракийското изкуство край селото за двата месеца след въвеждането на платения вход.

„Отказаха помощ на дете с таласемия“, пише днес „Хасковска Марица“. Жалба до София пращат родителите на Хасан Айдин заради решение на ТЕЛК.

Няколко трагедии са описани и в другия водещ материал на първа страница: „Драми: 35-годишен се простреля с пистолета на тъста си“. Към заглавието има и три подзаглавия: „Миньор смазан в рудник“, „Мъж пробва да се удави в Марица“ и „Майка се трови с хапчета заради кредити“.

„В Симеоновград хвърлят милиони за асфалтиране, оставят 50-годишни тръби под земята“, чело от втора страница. „И какво от това?“, лаконично коментира пред вестника кметът Милена Рангелова.

„Събраха 30 000 лв. данъци по телефона“, е друга от информациите в броя днес. Това са просрочени данъци от фирми със задължения към бюджета. Приходите са постъпили след изпратени есемеси от Информационния център в НАП – София с напомняне към фирмите, че следва да уредят публичните си задължения.

„Нова пътна маркировка за празника“
, съобщава още изданието. Тя ще бъде положена на основните пътни артерии в Хасково до септември.

„17 км проводници откраднати за 7 месеца“
, „Трафиканти „полудяват“ заради арест“, „Биг Брадър за карго измамници от границата“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button