Преса

Преглед на печата – 27 август

ПресаСпасиха две деца в горяща къща, челно съобщава „Новинар юг“. Без подслон преди зимата остана семейство от димитровградското село Злато поле, след като пожар изпепели къщата им миналия ден. Истинско чудо е, че няма пострадали, тъй като при лумването на огъня в къщата са били Ваня и Генчо Геневи заедно с двете си внучета. Причина за пожара е късо съединение.

Няма ги 20 милиона за чиста вода– голямото заглавие от първа страница. Правителството замрази пречиствателните в Свиленград и Симеоновград. Старата власт изхарчила парите.

Закриха УНСС-Хасково, информира следващата дописка. Правителството прие постановление за закриване на филиала „Икономика и управление“ на Университета за национално и световно стопанство в Хасково. Архивът и движимото имущество на филиала се връщат на университета.

Стамболово с одобрен проект за 1,1 млн. евро – друг акцент от първа страница. Проектът предвижда изграждане на канализационна система за модулно пречистване на отпадни води в селата Поповец и Зимовина.

И още от заглавията в броя днес: В екоинспекцията слепи за търговията с горели масла. Миниматури вместо изпит за гимназиите. Арестуваха чичко с наркоплантация.

Пробутват ни мръсен хляб – водещата тема в „Хасковска Марица“ днес. Доставчици разнасят насъщния от ръка на ръка без опаковка.

Гонят от областен партиен съвет бивш член на ВС на БСП, съобщава още вестникът. Социалистката Гергана Михайлова работела в кампанията на Гюнер Сербест. Не съм агитирала за ДПС, подкрепяла съм кандидатурата на стамболовския кмет, отговаря тя.

Дебнат за рискови стоки на Гръцко – темата на следващата дописка. Денонощни проверки на българо-гръцката граница при ГКПП „Капитан Петко войвода“ ще извършват мобилни групи на НАП и митниците.

Другите акценти в „Хасковска Марица“ днес: Полицейски шеф съди ивайловградчанин. 5 милиона евро влизат в областта за ремонт на спортните бази. Хвърлиха 20 000 шаранчета в „Тракиец“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button