Преса

Преглед на печата – 1 септември

ПресаНовинар Юг: „Болницата пести, минава на климатици“ е водещата тема във вестника. Местят кръвния център в сградата на АГО, за да свият още разходите на лечебното заведение, пише в подзаглавие.

„Изгоря военно поделение“ е другото водещо в броя на Новинар Юг днес. Става въпрос за бивше военно поделение, което се намира в гъста гора до село Динево. Спасени са овцете, отглеждани в двора на поделението. Огнеборците са успели да спасят и ромската махала. Пожарът е погълнал 1000 дка широколистна гора и ниска растителност.

„Раци ръфали телата на удавените любовници“. Тодор Тодев и балдъзата му остават непогребани, пише в дописката. Костите им ще са в моргата до приключването на ДНК-анализи и други експертизи. Във водите на яз. Мандра има много раци, които 8 години са се хранили с плътта им. Когато са извадили потъналия автомобил, той е бил пълен с раци, пише Новинар Юг.

И още от заглавията във вестника – ИФА се размаза във влак, Залисан шофьор с голф нацентри камион отзад, „Ралица“ препоти 202-ма на поправителна матура.

„Удавниците от „Мандра“ въртели любов от преди трагедията“ – по темата пише и другият хасковски вестник Хасковска Марица. Съпругата на Тодор Тодев подозирала мъжа си в изневяра със сестра си. Съмненията се появили през 2001 година. След изчезването на двамата жената първоначално смятала, че те са заминали за чужбина.

„Над 2 милиона гастарбайтери оставиха десетки трупове“
– това е темата на броя на вестника днес. Една от причините за тежките катастрофи е нарушението, което правят гастарбайтерите, използвайки аварийната лента като платно за движение. Турските емигранти са пресичали основни пункта Капитан Андреево-Капъкуле. Около 200 000 души са предпочели да преминат през Гърция.

В Хасковска Марица пише още – Откриха обновена с европари градина в Стамболово, Камион нацели влак през прелез, Затварят кебапчийници заради мръсотия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button