Преса

Преглед на печата – 3 септември

Преса„Георги Иванов спаси 163 млн. на 19 общини“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. По предложение на хасковския кмет министър Плевнелиев се съгласи да преразгледа и финансира проекти по Оперативна програма „Регионално развитие“.

„Легло от хероин откриха в тир“, е другото чело от първа страница. 80-те килограма от дрогата за 7 милиона лева пътували от Турция за Западна Eвропа.

„Хасковлия поканен в „Бъркли“, също информация от челната страница. Единайсетокласникът Антон Атанасов от тукашната ПМГ е харесан и поканен от представители на престижния калифорнийски университет „Бъркли“ за безплатно следване в Щатите.

„Вълканов стана почетен гражданин на Димитровград сред красиви момичета“, е дописката, придружена със снимка. Предложението композиторът да бъде удостоен със званието бе прието единодушно вчера от местните парламентаристи.

„Кметове: Има частен монопол при боклуците“, е по-важното от втора страница. Шестима градоначалници се жалват на екоминистъра от висока такса за харманлийското сметище.

„Кризата секна обмена между Хасково и Шатура“, пише още „Новинар“. Заради икономическата криза тази година не се предвижда размяна на делегации с включени в тях творчески колективи между Хасково и побратимения руски град Шатура.

„В Здравното министерство бесни на д-р Шопов“, е челната информация в „Хасковска Марица“ днес. Антикризисната програма на областната болница все още не е одобрена, допълва вестникът.

„Глобяват мина заради мъртъв работник“
, също дописка от първа страница. 2500 лв. глоба ще отнесе ръководството на „Горубсо“ – Кърджали. Санкцията е заради инцидента отпреди дни, когато в мина „Чала“ край Минерални бани загина 32-годишен работник.

„Първолаци на училище“, четем още на страниците на „Марица“. Две седмици преди 15 септември в хасковското основно училище „Климент Охридски“ вече отвориха вратите на класните стаи за първолаците. Идеята е децата да свикнат с училищната атмосфера, за да избегнат стреса от първия в живота си учебен ден.

„Помощта за топло – в кеш или в твърдо гориво“, пише още изданието. Това е дилемата пред социално слабите, които са одобрени да бъдат подпомагани с твърдо гориво през зимата. Най-новите промени в наредбата оставят бедните сами да избират начина на ползване на помощта, съобщава „Марица“.

„Кризата изкара гроздето на пътя“, е дописката, придружена със снимка. Грозде, чушки капия, корнишони и лук масово се продават по пътя Хасково – Кърджали.

„Горя цех в „Неохим“, „Пожар на полигона в Корен“, „Село дава курбан за дъжд“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button