Преса

Преглед на печата – 8 септември

Преса„Армията увисна с 661 бона към Хасково“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. 3,5 млн. лв. дължат фирми и граждани на местната хазна. Големите ги дават на съдия-изпълнител.

„Бензиностанциите вързани с НАП“, е другото чело от първа страница. От 1 октомври всеки ден ще дават отчет за количествата продадени горива.

„Бенито залял с бензин мерцедеса на жена си“, е водещото от криминалната страница. Вчера прокуратурата в Хасково остави за още 72 часа в ареста известния бизнесмен.

И още една дописка от трета страница: „Искат 1000 лв. за убито куче, съдът дава 350“. Местният районен съд отхвърли иск на селянин от Орлов дол за убийство на кучето му, е допълнението в дописката.

„Плащат разсрочено помощите за топло“, пише още „Новинар“.  Енергийните помощи за отоплителен сезон 2009-2010 г. ще бъдат  изплащани разсрочено на два пъти в края на тази и в началото на следващата година. Освен това по предложение на социалния министър Тотю Младенов одобрените ще трябва да изберат вида на отоплителната помощ – в пари или в гориво.

Накрая една статия с адрес Харманли: „Немци помагат на биволовъдите ни“.  Експерти от Германския биволовъден съюз са се заели да изправят на крака биволовъдството в харманлийския край.

„Масларова излъга млади майки“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „Лимитът на програмата „В подкрепа на майчинството“ изчерпан, нови пари няма“ и „Жените избират между минимална заплата или помощ от баби и детски ясли“.

„Песен за Хасково с премиера за празника“, също информация от първа страница. Тя е написана специално за Деня на Хасково 8 септември и ще прозвучи за първи път днес на обяд на церемонията по обявяването на почетните граждани в Драматичния театър „Иван Димов“.

„Откриват околовръстното за празника в Свиленград“, дописка също от челната страница на вестника. Двата околовръстни пътя, които в момента се изграждат в Свиленград, ще бъдат готови до 5 октомври, когато е празникът на града.

„БИАС минава под шапката на митницата“, водещо заглавие от втора страница. Граничната служба „Пътни такси и разрешителни“ (бивша БИАС) ще се контролира от Ваньо Танов.

„Кравеферми горят с 53 000 лв. глоби“
, четем още на страниците на „Марица“. Това е размерът на санкциите, наложени от Регионалната екоинспекция от началото на годината. Те са предимно за изпускане на замърсени води или за замърсяване на атмосферния въздух.

„Кафе прати 20-годишен в болница, „Шофьори гафят 3163 пъти“, „Бойлер подпали дом на ул. „Ястреб“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button