Преса

Преглед на печата – 17 септември

ПресаНовинар Юг: „Харманлиец гори с 23 тона нафта“ челното заглавие във вестника. Тепърва ще се установява дали горивото открито у Живко Найденов е контрабандно или крадено.

„Европа закрива Маджарово“ четем в другата водеща публикация. Община Маджарово да бъде закрита предвижда евродоклад от 2001 година, който българските управляващи сега умуват дали да приложат. Според него общини с население под 6000 души трябва да станат райони на други общински структури. Освен това от ГЕРБ са на мнение, че малките общини не отговарят на Закона за административно-териториалното деление. Ако това стане, районът ни отива по дяволите, казва пред вестника кметът на Маджарово Милко Армутлиев.

„Засяха двойно повече рапица в областта“ информира още вестникът. С маслодайната култура са засети 2 400 декара в региона, от които 1800 в землището на Гарваново. В момента единствено отглеждането на рапица е рентабилно, с добър външен пазар и сравнително висока изкупна цена, оправдаваща вложените средства.

„Бащата на футболист от Левски иска поста на Гюнер Сербест“ челно съобщава другият местен вестник Хасковска Марица. Бизнесменът Зефир Табаков-Зико си търси партия за кметските избори в Стамболово. Депутатският брат Мухлис Сербест ще брани крепостта ДПС на вота.

„Гонят от клас за минипола“ е другата водеща тема във вестника. Наредбата е срещу голотията, смелите прически и аксесоари остават, твърдят пред вестника учители.

„Бокова в Александрово преди битката за ЮНЕСКО“ пише в друга дописка. Посланикът във Франция избра тракийската гробница за финал на кампанията за генерален директор.

И още едно заглавие от Хасковска Марица – „Бензиностанция до Е-80 под ключ“. Цистерна с незаконно гориво, собственост на харманлийски бизнесмен, е конфискувана от митничарите. Бензиностанцията му е запечатана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button