Преса

Преглед на печата – 18 септември

Преса„Слагат такса за кабел под земята“, пише  във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. 25 ст. без ДДС  на линеен метър месечно ще плащат на община Хасково кабеларките и интернет доставчиците.

„Бандити горят с 18 лимузини за милиони“, е другото чело от първа страница. Хасковлията Пламен Панса в комбина с Малките Маронки от Стара Загора крали коли от страни от Европейския съюз и България.

„Алеко“ в ремонт до 30 октомври“, е дописката от първа страница, придружена със снимка. Първокласниците в димитровградското школо „Алеко Константинов“ рисуваха вчера, докато майстори работеха на скелето отвън.

„50 бона глоба за разкопана улица“
, пише още „Новинар“. Нова наредба затяга реда при изкопните работи, само спешни аварии ще се отстраняват без разрешително.

„Хасково ще иска ПМГ от държавата“, четем още на новинарските страници. Градоначалникът Георги Иванов да лобира пред земеделското министерство за прехвърлянето на  собствеността на сградата на местната ПМГ и безвъзмездното й предоставяне на Общината, ще гласува на предстоящото си заседание местният парламент.

„В селата скачат срещу проверки на РИОКОЗ“, дописка от втора страница. От началото на учебната година РИОКОЗ извършва масови проверки на училищните павилиони в областта във връзка с влизането в сила на новата наредба за здравословно хранене в учебните заведения.

„Двама министри идват заради язовир „Тракиец“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Общината пред водна криза заради сагата с пречиствателната станция.

„Французи пият ивайловградско вино“, е друга от информациите от челната страница на вестника. На традиционния европейски фестивал на занаятите в град Лонго в Северна Франция от вчера до 21 септември българският щанд е представен от ивайловградчани.

„Общината тегли 800 000 лв. за топло“, също статия от първа страница. 800 000 лв. револвиращ кредит да изтегли община Хасково, за да покрие временния недостиг на средства заради закупуването на гориво за отопление в детски градини и училища, предлага кметът Георги Иванов на общинските съветници.

„100 вещи на Славейков в харманлийския музей“
, пише изданието. Оригиналните експонати от личната етнографска колекция на Петко Рачев Славейков ще бъдат подредени в гостуващата изложба на националния литературен музей и къща-музей „Петко и Пенчо Славейкови“ в Историческия музей в Харманли, съобщава пресцентърът на Общината.

„Директор от Караманци оглави Икономиката“, заглавието е челно за втора страница. Към него има и две подзаглавия: „Временният шеф Цанко Цанков поема Финансово-стопанската гимназия навръх 60-годишнината й“ и „Спечелилият два конкурса управник умува над ремонт на игрищата и въвеждане на униформи“.

„Преизбраха Миглена Тянкова за шеф на Районния съд“, „Шеф казва за съкращенията в НАП“, „13 000 кубика дърва раздават за зимата“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button