Преса

Преглед на печата – 23 септември

ПресаКрадла на самоличности избяга от РПУ-то в Димитровград – челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Девойката от Габрово с дълго досие моли да отиде до тоалетната, измъква се под носа на дежурните. Непълнолетната била обявена за издирване от плевенската полиция ,защото избягала и от трудово-възпитателно училище.

Закриват данъчното, остава само офис – темата на водещата публикация. Средните данъкоплатци от 1 януари 2010 година минават към Пловдив. Промените нямало да засегнат гражданите. Преструктурирането бе сведено на данъчните в края на миналата седмица лично от директора на НАП Красимир Стефанов.

Пловдивчанин покори властта в Димитровград за 2,03 минути
. Снимка илюстрира постижението. Илиан Найденов изкачи най-бързо вчера 45-метровата сграда на кметството. Състезанието бе организирано за втора поредна година по повод Деня на Независимостта.

Чакат до дни заповед от Бойко за Въчева и Нанев – друг акцент от първа страница на вестника. Румяна Въчева и Николай Нанев ще бъдат назначени за заместник-областни управители до края на тази седмица.

Сводник изнасили 12-годишна, е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица“ в сряда. Насилникът имал интимна връзка с жертвата от година, твърдят разследващи. Недко Орлинов, който излязъл от затвора преди 15-20 дни, е в харманлийския арест за 72 часа.

Помилваха митничаря хакер, информира водещата публикация. Петър Иванов от наркоотдела Митница Свиленград няма да бъде уволняван, бил жертва на компромат. Нямало данни, че през рутера, инсталиран от Иванов, са въвеждани манипулативни данни, с цел да бъдат заблудени мобилните групи.

Правят тръбата със заменки – друг акцент от първа страница на вестника. Собствениците на имоти в периметъра на тръбата Бургас-Александруполис ще бъдат обезщетявани не с пари, а със земи.

И още от заглавията в броя днес: Новобранец на пътя уби хасковлийка. Червена активистка пребори 20 за учителско място. Професор плаши със смърт семейството си.

И акцентите от седмичника „Тракия“: Златополци бойкотират екопроект за 891 133 лева. Основно училище „Алеко Константинов“ в Димитровград пак с нов директор. Разбиха международен канал за автокражби. Димитровград остава без митническо бюро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button