Преса

Преглед на печата – 29 септември

Преса„Мотаят майка с бебе за изгубена карта“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Две служби на полицията отказват да приемат намерен на улицата документ.

„Абсурд: Сграда в центъра на Свиленград с два нотариални акта“, е другото чело от първа страница. Федерацията на научно-техническите съюзи и Общината спорят за атрактивното здание.

„Георги Иванов награди призьори по информатика“, е статията, придружена със снимка. Грамота и  парична награда за изключителни изяви на международни и национални състезания и олимпиади по информатика и издигане престижа на образованието в Хасково връчи кметът на общината Георги Иванов на абитуриента от ПМГ Антон Атанасов и още 5 деца от Школата по състезателна информатика в гимназията.

„ХЕИ  опразни школските лавки“, също информация от челната страница на вестника. Близо два месеца след като здравното министерство гласува наредба 37 за правилното хранене на учениците, децата продължават да хапват вредни храни, които купуват от магазини, буквално до оградата на училищата.

„Хасково в спор за „Най-добър град“
, пише още „Марица“. Хасково и Димитровград ще се конкурират за приза „Най-добър град за живеене“ в ежегодното проучване на Дарик радио. Заедно с тях в класацията ще бъдат подредени още 40 големи  или по.малки населени места в България.

„Кражба за стотици хиляди левове спряна от СОД“, заглавието е челно за трета страница. Апашите атакували фирмата през покрива, издава ги охранителната система.

И още едно криминално заглавие: „Окосиха 83 кг канабис в Княжево“. Наркотичното растение е открито от полицаите в имот в покрайнините на тополовградското село.

„Гърци морят наша риба с ток“, е една от водещите статии от първа страница на „Новинар Юг“. Гръцки бракониери атакували микроязовирите около Капитан Андреево и река Марица с ток, прибирали рибата и минавали границата. От тукашната ИАРА ще търсят съдействието на Гранична полиция, защото не могат да ги преследват на чужда територия.

„Свалят грамажа на школските закуски“, също информация от челната страница на вестника. От началото на следващия месец учениците от първи до четвърти клас на всички училища от общината ще получават безплатна закуска или мляко всяка сутрин по време на голямото междучасие, цитира изданието експерти от Регионалния образователен инспекторат.

„Фирми ще блокират сметките на много общини“, четем още на новинарските страници. Бомбата, заложена от кабинета „Станишев“, ще гръмне догодина, предупреди хасковският кмет, е допълнението към заглавието.

„НДСВ, РЗС и „Атака“ цакат ГЕРБ в Стамболово“
, дописка от втора страница. Трите партии издигнаха етнически българи за кандидат-кметове на общината. По този начин те ще вземат гласове от ГЕРБ и ще намалят шансовете за успех на Бойко-Борисовата партия на предстоящите частични местни избори, допълва „Новинар“.

„Димитровградчанин ИД шеф на КАТ – Хасково“, „Откриха 3 кила злато в сирене“, „Апаши отарашиха 2 магазина в Корен“
– всичко това – в новия брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боби
Боби
02.10.2009 18:30 18:30

Направете разследване по дет градини ! За м септемри чисто са взели над 800лв.На помощния персонал -нищо!Разпределят парите си м/у учителките за „добра свършена работа“!Обяснението-тези пари са отпуснати от миниктерството само за учителите!Питаме наистина ли е така? Моля напишете статия по този въпрос![color=red][/color][size=medium][/size]

Боби
Боби
02.10.2009 18:31 18:31

[quote=Боби]Направете разследване по дет градини ! За м септемри чисто са взели над 800лв.На помощния персонал -нищо!Разпределят парите си м/у учителките за "добра свършена работа"!Обяснението-тези пари са отпуснати от миниктерството само за учителите!Питаме наистина ли е така? Моля напишете статия по този въпрос![color=red][/color][size=medium][/size][/quote]

Back to top button