Преса

Преглед на печата – 30 септември

ПресаНовинар Юг:  „Норматив обрича стотици на смрът“ е водещата тема. Болните от диабет в Хасково остават без инсулин, когато лекарят, при който са диспансеризирани, отсъства. Пациентът може да отиде при друг ендокринолог, който обаче ако му издаде протокол за безплатни лекарства, подлежи на санкция от здравната каса.

„В Големанци продават Хитлер“. Кърджалиец с австрийски корен безпрепятствено проповядва антисемитизъм в региона. Ханс бил съден 50 пъти за насаждане на расова и етническа омраза, но това не го спира. Пред вестника той обяснява, че е със синя кръв, представител на бялата раса, и че мрази евреите.

„Митничарите в Капитан Андреево искат рушвети“ това казват пред вестника от турски синдикат. Шофьорите на турски камиони, преминаващи през България са пропищяли от кански глоби. Те твръдят, че служители на пункта искат пари и ако шофьорите откажат, на излизане от пункта ги глобявали с 2500 евро с мотив за нарушение на правилника за движение по пътищата.

„Палят бус на бизнесмен“ четем още в Новинар Юг. Атентатът срещу Иван Аргиров е дело на конкуренти, недоволен клиент или кредитори, са основните версии. Потърпевшият притежава цех за алуминиева дограма.

И една проблемна спортна тема под заглавие „Магариите на Траилов закопаха „Хасково“. Бизнесменът Добрин Добрев прекратява преговорите за купуване на клуба, защото му писнало да бъде разиграван от Емил Траилов, у когото се оказа контролният пакет с акции.

„Зъболекар посегна на майка на първокласничка“ с  тази тема открива броя си Хасковска Марица. Пред вестника потърпевшата твръди, че е искала да се разберат като хората, а зъболекарят я повалил на земята. Д-р Николай Колев твърди, че не я е докосвал, а жената го е изнудвала за пари.

„Шест общини плащат 80 % повече за боклука“. Зам.-министърът на екологията ще идва тук за да обсъди проблемите със сметището на Харманли.

„Яне Янев иска чистка във Фонд „Земеделие“ пише още вестникът. Държавата да определи минималните цени на стратегическите продукти в земеделието, искат още от РЗС.

Сред другите заглавия във вестника са – Семейство с бебе остана на улицата, Безработни стават каналджии за 500 евро, Измамиха старец с 8000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
30.09.2009 10:04 10:04

Ако искате да разберете защо няма футбол в Хасково вижте Новинар Юг-не случайно на някои хора прякорът им е МАГАРЕТО ❗ ❓ 💡

Back to top button