Преса

Преглед на печата – 02 октомври

ПресаНовинар Юг: „Учители с по 600 лв. за дрехи“, заглавието е на челна позиция в Новинар Юг. Рекордните добавки за работно облекло били раздадени в Тополовград, става ясно от дописката.  

Има опасност да бъде издадена заповед за забрана за ползването на музея в с. Александрово четем в публикация на първа страница на вестника. До 20 октомври музеят на тракийското изкуство трябва да се сдобие с удостоверение за въвеждане в експлоатация. Предупреждението е от РДНСК в отговор на жалби от фирмата построила обекта.

„По стотачка на ден за наши рейнджъри в Босна“
информира още Новинар Юг. 90 военнослужещи от кенанското поделение заминават през следващата седмица на мисията на ЕС „Алтея“. Надницата за нея ще е с 40 лева по-малко от заплащането на мисии в Афганистан.

„Баща и син пердашат с кол и брадва роднина“
. Пиянската свада в Харманли започнала посред бял ден. Чакат биячите да отрезнеят, за да дадат показания. Новинар Юг пише още – Арестуваха три крадли на скрап, Данъчните искат спецревизии, Спряха 340 бона за развъдник на шарани край Свиленград.

„Адвокат крие гавра с дете“ темата е водеща за другия хасковски вестник Хасковска Марица. Защитникът на обвинения в сексуален контакт с 12-годишно дете Недко Орлинов от Харманли поиска от съда репортерите да бъдат изгонени от залата. Окръжните магистрати отказаха процесът да се гледа на закрити врати. Орлинов е обвиняем за сводничество. Прокуратурата отказва да повдигне обвинение за насилствен секс и поддържа тезата, че интимният контакт между Недко и момичето е бил по взаимно съгласие. Съдът остави в ареста Недко Орлинов, става ясно още от дописката.

„Родителите скочиха срещу кръстовище убиец“ четем още във вестника. С блокада на улица, където за два месеца са станали 12 тежки катастрофи, заплашиха 270 родители на деца от училище „Кирил и Методий“. Легнали полицаи от двете страни на моста поискаха родителите. Засега на опасното кръстовище между бул. „България“ и ул. „Ангел Кънчев“ ще дежури полицай.

„Магаре вместо Хасково излиза срещу Хеброс“. Заради пропадналата сделка с кандидат-купувача на ФК „Хасково“ Добрин Добрев гостуване на Хасково в града на Белоногата до последно ще е под въпрос. Привържениците на червено-белите се заканиха да пуснат магаре на стадиона в Харманли срещу тамошния Хеброс в знак на протест със случващото се с клуба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button