Преса

Преглед на печата – 6 октомври

ПресаСоциалисти: БСП пълна с мъртви души – това е челното заглавие в днешния брой на Новинар юг. Темата продължава на втора страница – в това се съмнява партийната организация в Хасково, иска революция, за да свали общинското ръководство. 

Калайдисаха старец с 880 лева  – водещо заглавие за вестника. Мошениците калайджии взели парите на 81-годишният Димитър Парашев от Студена за 10 метра неспокосан олук.

Свиленград с газ до 4 месеца. До 4-5 месеца фирмата „Свиленград газ АД“, в която общината има 10 % участие и държи златна акция ще достави гориво на първите абонати.

Референдум казва да остане ли Маджарово. Закриването на малките общини в страната няма да става централно, пише вестника. Техните жители ще има възможнвост сами да решават съдбата си, пише в материала.

Пускат 3000 сома днес в два язовира, информира Новинар юг от същата страница. Сомчетата с тегло между 100 и 150 грама ще бъдат пуснати във водите на язовирите Тракиец и Ивайловград.

Касапина от Черноконево се изправя пред Темида, заглавие от трета страница. Подсъдимият закла бившата си жена. Сама се наръга най-напред и така 30 пъти, гласи защитната версия на Ангел.

Криминалните теми от същата страница – Спипаха джебчия на битака, Сгащиха крадец на директорски лаптоп и Пияни шофират с 7,53 промила.

Разследват хирурзи за смърт, информира челно в днешният си брой Хасковска Марица. Масов отвод на прокурори по случая, викат обвинител от Харманли. Според вестника, лекари от хасковското хирургично отделение са разследвани заради немърливо изпълнение на служебните си задължения, довело до смъртта на 52-годишна жена.

Нов скок на водата заради тока. Търсят алтернативи на язовир „Тракиец“ заради спряна пречиствателна станция. Хасково е на трето място по скъпа вода в страната, а цената ще расте още заради поскъпването на тока, това е заявил управителя на ВиК Атанас Бързев по информация на вестника.

Холанци правят екотуризъм в Ивайловград. Биологично земеделие и алтернативен туризъм ще развиват в Ивайловград по проект, разработен от холанска фондация, информира Хасковска Марица.

Кючуков регионален лидер на ВМРО. Общинският съветник от Хасково и областен лидер на ВМРО вероятно ще стане регионален отговорник на партията, при изборна победа на Славчо Атанасов, прогнозира всекидневника.

Тема от трета страница – Коли блокират пожарна след взрив – трансформатор гръмна заради профилактика на енергото, пише още вестника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button