Преса

Преглед на печата – 09 октомври

Преса18-годишна уби дядо на полицай, информира челно в днешния си брой Хасковска Марица. Ученичката с Опел помита пенсионера до водонапорната кула в Димитровград. 

Водещата тема на всекидневника – Закриват АГ отделения в три града. От материала става ясно, че без акушеро-геникологични отделения могат да останат Харманли, Димитровград и Свиленград, ако бъде приет проектът за национална здравна карта.

Кризата вади бизнеса на светло. Бум на регистрацията на трудови договори отчита НАП – Хасково. Само за първото полугодие на 2009 година са регистрирани почти 41 000 трудови договори, пише вестника.

Тема от втора страница – Обучават наши лекари в Александруполис. Създаване на мобилен медицински център за обслужване на жителите в отдалечените села на Хасковска и Кърджалийска област обсъдиха вчера областният управител на Хасково Румен Данев и гръцкия му колега Георгиос Минопулос.

Блок фантом 20 години скатава данъци – това информира челно другият хасковски всекидневник Новинар юг. Сграда в Хасково, строена в края на 80-те няма акт 16,  живеещите в апартаментите са без нотариални актове.

Линейка изследва кръв и урина по селата
– темата е водеща за вестника днес. Гърците ни подават ръка за общ проект, по който наши медици да се обучават в Александруполис.

Безплатно такси вози хлапета до забавачки, информира Новинар юг. Става дума за децата, които са в нощуващи групи, и то от градините, които са в ремонт в Димитровград.

Темите от втора страница – Хамам става туристически център. Старата турска баня в Свиленград ще бъде превърната в туристически и информационен център, ако получи финасиране от ЕС. На свое заседание вчера икономическата комисия в Свиленград е одобрила идеята на кмета Георги Манолов.

Смотават дело за 200 000 бандерола менте, май – заглавието е от трета страница на Новинар юг. Борис Велчев прехвърлил разследването срещу борцовия шеф Пламен Пенев и Цветомир Димитров от Хасково в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button