Преса

Преглед на печата – 13 октомври

ПресаПочва чистка в полицията, информира челно в днешния си брой Хасковска Марица. Шефът на Икономическа полиция Кр.Бончев поема РПУ-Харманли, бопаджия начело на свиленградските ченгета, Христо Кирчев в пенсия, сменя го  антимафиотът Н.Хаджиев.

Оправят пътя за Чирпан – темата е от първа страница на вестника. Пътят Димитровград – Чирпан и пътят между село Дъбовец и разклона за село Малки Воден ще бъдат ремонтирани с пари от Оперативна програма Регионално развитие.

Сватби подлудиха квартал– водеща тема за Хасковска Марица. Тероризират ни с кючеци и маанета, оплакват се от бул.Илинден. От полицията съставят актове, но засега няма ефект.

Хасково остана без логопеди, информира още всекидневника. Такъв липсва повече от месец в помощното училище „Петър Берон“ в Хасково.

Масларова: Станишев не е незаменим
, това заяви червената хасковска депутатка  на пресконференция в областния град. Тя твърди че министър Тотю Младенов е подведен относно проектите „Красива България“.

Платформа за инвалиди в Областта, заглавие от страница втора на вестника. Специалната уредба ще помага на хората с увреждания да стигнат до втория етаж на сградата.

Бутат бардак до ПМГ – то
е челното заглавие за другия хасковски всекидневник Новинар юг. Къщата на хасковската улица „Единство“ е общинска собственост, има заповед за събаряне от 2007-ма година.

Водещата тема за вестника – Курдисаха комунист до цар. Никола Терзиев над 20 години ни беше патрон, редно е бюстът му да е в двора на гимназията, каза директорът на строителната гимназия Александър Батимов.

Почват тръбата за газ от Димитровград до Хасково, информира вестника от втора страница. Строителните работи стартират до ден-два, обявиха от дружеството, което ще газоснабдява Димитровград.

1 аборт на 5,5 раждания в МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Това сочи статистиката от началото на годината. 265 са ражданията в Димитровград от януари насам, 48 са абортите.

Въвеждат радиационен контрол на граница
, пише вестника от трета страница.

И още – Каруци влудяват шофьори в центъра на Хасково. Каруци с дърва и въглища влудяват шофьорите по централните хасковски улици, въпреки че има забрана за тяхното движение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button