Преса

Преглед на печата – 15 октомври

Преса„EVN измъчи абонати с профилактика“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Токът гасне по часовник всеки ден, без обяснение, цитира вестникът оплакали се от бул. „Илинден“.

„Рецидивист пробва изнасилване на 8-годишна“, е другото чело от първа страница. Димитър Ангелов пуснал порно, нападнал внучката на жена си.

„Ураган удари Хасково с 25 м/сек.“, е заглавието, придружено със снимка. Той е бушувал в Хасково и региона в нощта на вторник срещу сряда. Вчера сутринта поривите на вятъра са паднали до 18 метра в секунда, по данни на метеорологичната обсерватория.

„Разплащателна“ и „Земеделие“ с нови шефове“, пише още „Марица“. И допълва, че агрономът Тодор Тодоров, който в момента е независим експерт  към Министерството на земеделието и се занимава с писане на проекти по програма „Млад фермер“, е най-вероятният нов началник на разплащателната агенция в Хасково. Отдавна соченият пък за отстраняване директор на Областната служба „Земеделие“ Мустафа Емин по всяка вероятност ще бъде заменен от Димо Димов, който е експерт в службата, цитира вестникът запознати.

„Пускат  рехабилитация в Дом „Майка и дете“, съобщава изданието. Рехабилитационен център за деца до 3-годишна възраст с увреждания се очаква да отвори врати в Дома за медико-социални грижи след Нова година.

На втора страница „Марица“ цитира заместник-кмета на общината Нели Станева, която казва: „Няма да затворят Александрово заради една жалба“. Гробницата за 2,5 млн. лв. работи, въпреки липсата на акт 16.

„Предлагат поети за „Иван Николов“, четем още на втора страница. До 20 ноември е срокът за предложения за престижната литературна награда на името на покойния хасковски поет, преводач и журналист Иван Николов.

„Треска в ХЕИ – съкращават 18“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Чистката в здравната инспекция е по искане на финансовия министър Дянков, шефовете минават метър, е допълнението в статията.

„Дом „Майка и дете“ без пари за храна, е другият акцент от водещата страница. Заради 25-процентно орязване на бюджета тукашният Дом за медико-социални грижи за деца без родители е на ръба на оцеляването, допълва вестникът.

„Бутнаха бардака до ПМГ-то“, също дописка от челната страница, придружена със снимка. Заповед за събарянето на постройката е постъпила в отдел „Общинска собственост“ още през 2007 година.

„Митничари хванати да преписват на теста“, е водещото от криминалната страница. Двама от изгорелите на препитването за компетентност са от Свиленград, пишат им тройки, вероятно ще ги гонят, е допълнението към заглавието.

 „Учат инвалиди да шият със 134 бона“, „Хасковската жп гара разжалвана до спирка“, „Кризата удари галериите в Хасково“
– всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button