Преса

Преглед на печата – 19 октомври

ПресаЖенски труп открит край Е-80 – това е челното заглавие на Хасковска марица днес. Мъж събирал охлюви, попада на зловещата находка. Близките на две безследно изчезнали свиленградчанки треперят за вести, информира вестника. 

Водещата тема – И екоинспекцията с нов шеф. РИОСВ най-вероятно ще се окаже поредната институция, чийто началник ще бъде сменен до месец и половина, прогнозира всекидневника.

Владиката освети храм в Сираково. Християните в минералбанското село чакат дядо Владика от 6 години.

Още заглавия от първа страница – 44 млади музиканти в спор за приза „Недялка Симеонова“. Толкова е бройката на участниците от осем страни, които ще мерят сили в 34 – ия конкурс за цигулари в Хасково.

Заглавията от втора страница – Хасковски воеводи напускат ВМРО. Причината според материала е преизбирането на Красимир Каракачанов за лидер на организацията. Готовност да напуснат са изразили лидерите на няколко организации в Хасковска област.

И другия хасковски всекидневник Новинар юг извежда темата за смяната на ръководството на РИОСВ след 15 дни. Махат шефа на РИОСВ. Дават възможност на Димитър Илиев да се състезава наравно с други кандидати за началническия пост в екоинспекцията.

Рено се взриви във влекач, пак два трупа – още едно заглавие от първа страница. На 3 км от Любимец шофьорът на леката кола изхвърча от експлозията, спътникът му изгоря жив.

Камионите на Асталди разбиват селските пътища – темата е от втора страница на всекидневника. Мостът край  Ябълково е проектиран за 10 тона, по него минават 40-тонни машини на фирмата.

Нов сектор с 200 маси на битака в Димитровград от 1 ноември, информира Новинар.

И още една тема от съседната община – Водата в Димитровград няма да постъпва. Петя Александрова е номер 1 на „Доброслов 2009“ – тя е спечелила първа награда на проведения в селото поетичен конкурс. В него са участвали 40 творци от 12 населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button