Преса

Преглед на печата – 29 октомври

ПресаТерорист спира водата на Хасково, информира в челно заглавие вестник Хасковска Марица. Злосторникът затапва кранове на цели квартали, ВиК го заплашва със съд. 

Иде двойна грипна атака, заглавие също от първа страница. Щаб за борба с опасният свински грип ще бъде сформиран днес в областна администрация.

Магистрати с тоги като ходжи. Според водещото заглавие на Хасковска Марица новите тоги на магистратите 100% копират чупетата на имамите. Това сигнализирали пред вестника служители на съдебната палата в Хасково.

Молби за топлото до утре, петък е последният срок, в който социално слабите могат да подават молби за енергийни помощи, напомня вестника от първа страница.

Още една социална тема от същата страница – Банки оставиха майки без детски – повече от седмица се бави изплащането на детските добавки и на помощите за инвалиди, това са сигнализирали в редакцията на вестника възмутени граждани.

Проблеми с боклука бистрят в Ивайловград и 200 лева за скрита лична карта са две от заглавията от втора страница на Хасковска Марица.

Областта с един реактор за „зелен ток“
– челно заглавие на другия хасковски вестник Новинар юг. Засега нито една от мощностите не е пусната, но инвеститорите работят ударно по проектите.

Регионът се стяга за свински грип, тема също от първа страница. Пандемичен щаб, в който ще вземат участие всички териториални структури, имащи отношение по проблема свиква областният управител днес.

Хасковско твърдо в ТОП 10 по туберкулоза. Хасково се движи между 6-то и 8-мо място по брой заболели от охтика.

Чехи проектират „шепнещ влак“ в Свиленград. От компанията правят 415-метров мост над Марица по трасето към турската граница.

Планетариумът готов, откриват го на 6 ноември, пише от втора страница Новинар юг и информира за приключилите ремонтни дейности по сградата  в димитровградският парк Вапцаров.

Три труса люляха Тополовград вчера. По данни на Геофизичният институт към БАН трусовете са били със сила 2,9 и 3,2  по скалата на Рихтер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button