Преса

Преглед на печата – 30 октомври

Преса„Вкарват Биг Брадър в домовете“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. 110 семейства от Хасково описват как прекарват времето си по искане на Европа.

„Петър Мидов замесен с Черничкия Красьо, Христо Георчев в ДС“, е другото чело от първа страница. Прокурорът се срещал 2 пъти с Кадровика, няма да подава оставка, е допълнението към заглавието.

„Нов парк в Баните до Коледа“, е добрата новина, също от челната страница на вестника. Напълно обновен ще бъде паркът в Минерални бани до настъпването на коледните празници. В момента зелените площи там се облагородяват, изгражда се подходяща инфраструктура, пейки, осветление.

„Шествие с факли за будителите“, дописка с адрес Хасково-Ивайловград. С факелно шествие по централната улица в Ивайловград тази вечер ще бъде отбелязан празникът на народните будители. Изданието допълва, че междувременно в навечерието на празника наградата за най-добър учител „Константин Величков“ е била присъдена на хасковската учителка по информатика от ПМГ Веселка Константинова.

„Фалшификат проваля инвестиция“
, информация от Свиленград. Изграждането на фотоволтаичен парк в свиленградското село Мезек е било отхвърлено от местните парламентаристи. Причина за това е станал фалшифициран според жителите на Мезек протокол от общоселско събрание.

„Хванаха дрога за 6 млн. лв. в рейс“
, заглавието е челно за втора страница. Организаторът на канала и още двама в ареста, допълва изданието.

„Още 70 болни с туберкулоза“, пише „Марица“. Статистиката е от началото на годината, случаите са регистрирани в Белодробния диспансер в Хасково. При 14 души заболяването е рецидивирало.

„РИОКОЗ: Без свински грип в Хасковско. Щаб му се точи“, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. По 50 на ден преглеждат педиатрите. Пипне ли ученик A(H1N1), затварят цялото школо.

„Областта остана без главен секретар“, също дописка от водещата страница на вестника. Досегашният, Паскал Арнаудов, е напуснал поста си. За длъжността следва да бъде обявен конкурс по Закона за държавния служител, гласи процедурата.

„Общинското Социално с нова шефка“, пише още вестникът . Началничката на отдел „Закрила на детето“ Зара Костадинова пое ръководството на общинската дирекция „Социално подпомагане“, след като досегашният шеф Георги Върхатев си тръгна.

„Статистиката: Кризата ни мори и през 2010-а“
, четем още на новинарските страници. 70 процента от бизнесмените в региона свиват инвестициите наполовина.

„Износът падна с 50 на сто“, „Младото ДПС с нов лидер“, „Двама закопчани за марихуана в Димитровград“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button