Преса

Преглед на печата – 6 ноември

Вестниците в ХасковоБиячи строшиха черепа на длъжник – челно заглавие на вестник „Новинар юг“ днес. Димо Нейков бере душа, лихварят Рамадан Юсеин арестуван. Темата продължава на трета страница, инцидентът е станал на бул. „Илинден“ миналата вечер. 

Блок без асансьори, крадат им тока – водеща тема за Новинар. Единият от двата елеватора в блок 11 в жк. „Орфей“ преграден и заключен с врата. Още 20 апартамента са отрязани с решетки, пише Новинар.

Грипна ваканция от понеделник? – с това въпросително заглавие вестника информира, че има вероятност грипна ваканция да бъде обявена в началото на другата седмица, тъй като броят на заболелите от остри респираторни зарази в региона се покачва.

Откриха „Бяла лястовица“ за 22 деца в Ивайловград. Дневен център за деца с увреждания „Бяла лястовица“ бе открит вчера в града. Лентата прерязаха областният управител Румен Данев и кметът на Ивайловград Стефан Танев.

И на Задушница – гробищата са в боклуци – тема от втора страница на вестника. Масовите съкращения в митниците се отлагат, информира Новинар от същата страница.

Грип затваря училищата от понеделник – челно заглавие на „Хасковска Марица“ с днешна дата. Според вестника обявяват национална епидемия, за да тушират паниката.

Водеща тема на всекидневника – Ексобщински шеф иска митницата. Христо Русев конкурент на Пингвина за РМД-Пловдив.

Тема свързана със предпроящата Задушница – Полиция пъди просяци от гробищата. Две полицейски коли пратени на Централния гробищен парк в Хасково на Задушница утре.

Още заглавия, но от втора страница – Г.Иванов в съда за БИЛЛА. Обвинителния акт срещу кмета на Хасково внесен в окръжна прокуратура вчера, информира „Хасковска Марица“.

Грип осакати Димитровград – това четем от спортната страница на вестника. Грипен вирус повали половината отбор на Димитровград преди предстоящия домакински мач с Равда. Това е заявил пред вестника треньорът на тима Христо Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
daniela
daniela
06.11.2009 9:19 9:19

Новият грипен вирус е най-обикновен грип, обичаен за есенно-зимния сезон, с разликата, че е предизвикан от нов щам. Това посочва в позиция, изпратена до медиите, д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. „Български лекар“.

Найденов съветва гражданите да запазят спокойствие и ведро настроение, което по думите му е много важна част от профилактиката. Той посочва, че всяка година от усложненията на грипа умират около 2000 българи.

Грипът винаги започва изведнъж, с висока температура, болки в цялата мускулатура, обилна хрема, суха кашлица, силна отпадналост, зачервяване на очните склери, допълва медикът. Той съветва хората с температура да не излизат, да не кихат в лицата на околните и да лежат 2-3 дни, за да не се получават
усложнения. Сред препоръките е редовното миене на ръцете със сапун и топла вода след ръкуване и пътуване в обществените превозни средства, както и преди ядене.

Задължителна е консултацията с лекар, който единствен може да прецени дали да препоръча ваксините и да назначава лечението с противовирусни препарати, отбелязва Найденов. Той посочва, че профилактиката се състои в пиене на топли чайове, консумиране на чесън, плодове и зеленчуци и в топло облекло

Back to top button