Преса

Преглед на печата – 17 ноември

ПресаНовинар Юг: „МВР виси с 40 бона на експерти“ челно заглавие във вестника. Вещи лица все по-често отказват да изготвят експертизи, защото държавата им дължи суми по предишни техни ангажименти, които те вече са изпълнили. Психиатри писмено известили дознанието, че отказват професионални ангажименти. Според специалисти областната дирекция МВР дължи повече от 40 000 лева на вещи лица.

„Дора Ангелова поема земеделието“ е другата водеща тема. Тя наследява на поста Мустафа Емин, който бе свален сред промяна в устройствения правилник на министерството. Новата шефка на Областна дирекция „Земеделие“ досега е била главен експерт „Оперативна информация“ и „Животновъдство“ в дирекцията.

За още една смяна пише в Новинар Юг – „Социален шеф социалист аут“. Господин Георгиев вече не е шеф на Областна дирекция „Социално подпомагане“. Едногодишният договор на Господин Георгиев не е бил подновен. По информация на вестника за негов наследник се спряга хасковлийка с дългогодишни амбиции към този пост.

„EVN се подигра с Хасково“ заглавието е водещо за другият хасковски вестник Хасковска Марица. Насред епидемия монополистът кара редовни абонати да висят с часове по опашки, възмущават се от вестника.

„Шефът на съда поема делото на кмета“.
Председателят на окръжен съд Росен Русев ще гледа делото срещу Георги Иванов по случая „Билла“, което е насрочено за 25 ноември. Кметът е обвинен в умишлена безстопанственост. Междувременно хасковската прокуратура е протестирала оправдателната присъда на Георги Иванов по обвинението за подкуп от 5000 лв. от фирма „Дусман“, която снабдява с храна детските и социални заведения в Хасково.

„Кризата стопи програма „От социални помощи към заетост“
пише още във вестника. Едва 370 безработни с шанс за препитание през 2010 година.

Хасковска Марица пише и за „Суперлекарство срещу цигарите“. 115 лв. на месец срещу вредния навик броят пушачите, ефектът обаче е съмнителен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stoqn
stoqn
17.11.2009 19:44 19:44

кАКВО СТАВА?ДО СЕГА СЕ БОРИХМЕ С МОНОПОЛА ЕНЕРГОСНАБДЯВАНЕ А СЕГА С /ЕВН/В МОМЕН В КОЙТО 2-ТЕ МИ ДЕЦА СА С 39 ГРАДУСА ТЕМПЕРАТУРА И АЗ ЧАКАМ, 1 ЧАС ЗА ДА СИ ПЛАТЯ СМЕТКАТА ,КАТО СЕ МЕСТЯ ОТ ОПАШКА НА ОПАШКА ТОКА М БЕ СПРШН И ЗА 55 ЛВ.СМЕТКА ПЛАТИХ 19 ЗА ПУСКАНЕ ОТНОВО.ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ОБИР И ОТГОРЕ НА ТОВА МИ КАЗАХА,ЧЕ ЗА ДА СТАНЕ ПО БЪРЗО ТРЯБВА ДА СЕ НАРЕДЯ ОТНОВО НА ОПАШКА И ДА ПЛАТЯ ОЩЕ 19 ЛЕВА ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ЧАКАМ ДО ДРУГИЯ ДЕН .БЕЗ ТОК ДЕЦАТА ЩЕ ИЗМРЪЗНАТ ,А И ОТГОРЕ НА ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНЯТ СЪС СУХА ХРАНА ЗАЩОТО ЖЕНА МИ НЕ МОЖЕ ДА СГОТВИ. НАЛИ СИ ПЛАЩАМЕ ЛИХВА ЗА ЗАКЪСНЕНИЕТО ,ТОВА НЕ Е ЛИ ДВОЙНО НАКАЗАНИЕ ЗА НЕПЛАТЕНА СМЕТКА .НИТО ЕДНА ФИРМА НЕ ВЗЕМА ПАРИ ДА ТЕ ПУСНАТ ОТНОВО,СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИШ. НЕ ТИ ДАВАТ НИКАКЪВ ИЗБОР АКО ИМАШЕ ДРУГА ФИРМА ВСИЧКИ ЩЯХА ДА ИЗБЯГАТ .ТОВА Е ЖИВА ГАВРА С НАСЕЛЕНИЕТО ,НИЕ НЯМАМЕ НИКАКВИ ПРАВА ЗА ЗАЩИТА ПРЕД ТЯХ. П.С.ЗАБРАВИХ,ЯЕ НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА РАЗВАЛЕНАТА ХРАНА В ХЛАДИЛНИКА.СЪЩО ТАКА НЕ МОЖЕ ДА ПОЧИВАТ КАСИТЕ ,КОГАТО ВСИЧКИ КЛИЕНТИ НА /ЕВН/СЪЩО СА В ПОЧИВКА И ПОЧИВКАТА ИМ МИНАВА В ЧАКАНЕ НА ПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ
. :cry:

Back to top button