Преса

Преглед на печата – 24 ноември

Преса„Сталево ляга на жп-линията, иска прелез“- водещата тема от днешния брой на в. „Новинар юг“. Кметът на димитровградското село Сталево Панчо Панушев обяснява, че ремонтът на трасето Пловдив-Свиленград реже достъпа на сталевци до нивите им, което е и причина за планирания протест.

„В ДПС си пуснаха кръв“- това е заглавието над главата в днешния брой на вестника. Материалът разказва как резултатът от битката за политическо надмощие в Караманци е… един разпорен с нож и един в ареста. Четете го на 3 страница в „Новинар юг“ днес.

Хасковският кмет Георги Иванов в пространно интервю на две страници с отправка от първа пред „Новинар юг“ днес отчита: „Грешка- останах независим кмет“. Опонентите ми са прави в едно- управлявам с твърда ръка, казва още пред „Новинар юг“ хасковският кмет Георги Иванов.

„Канализация за 58 дни в две села“ и „Всеки 10-и в свиленградско- ром“- още заглавия от първа страница в новия брой на „Новинар юг“.

„Димитровград си иска водната кула от държавата“- водещата тема на 2 страница в днешния „Новинар юг“. За новия шеф на ОД „Земеделие“, пише вестникът, както и: „Обещават рибата да не скача за Никулден“, „КНСБ стяга стачка срещу новата пенсионна възраст“ и „24 тона храна за 14 социални заведения“.

„Прокурор иска доказателства, че кметът Г. Иванов е кмет“- тема от трета страница на „Новинар юг“ днес.

„Хасковлии опоскаха листата на гинко билоба. Чай от иглолистното широколистно става хит сред третата възраст“- водещото заглавие от последната страница в днешния брой на вестник „Новинар юг“.

„Земеделци лягат пред влака“ е водеща тема над главата в днешния брой и на другия всекидневник- „Хасковска Марица“, който разказва за заканата на сталевци за бунт, ако исканията им за жп-надлез не бъдат уволетворени.

„Хасково с частна Бърза помощ“- акцент от първа страница на „Хасковска Марица“ днес.

„ХЕИ не може да пребори пиците в школата“ и „Сватбен дар прати 2 жени на съд“ са останалите заглавия от първа страница. За предвижданите от КНСБ съкращения в бюджетната сфера пише още вестникът.

„Искат полиция в Меричлери“- една от водещите теми на втора страница в днешния „Хасковска Марица“. Още заглавия от втора страница на броя: „Деца издават книга „Моят идол“, „Любимец стяга опасни мостове“ и „Доклад на Недялко Димов- в научен сборник“.

Водещо за трета страница на „Хасковска Марица“ днес е заглавието „Автобандата зад решетките след 11 обира“.

„Поставят Михаил Мишкоед в Тополовград“- също заглавие от трета страница на „Хасковска Марица“.

„Перла“ направи Истанбул новогодишна столица на България“- това е темата на броя. Можете да я прочетете на 4-а страница, която разказва как хасковлии се изнасят към Босфора за празниците, а родните курорти остават празни.

„Румънци учат винарство в Мезек“- тема от 5-а страница на „Хасковска Марица“ днес.

За последната, 8-а страница на вестника, днес водещото заглавие е: „Райново спасява кинолюбителите от Димитровград“. Валери Добрев и новият клуб към селското читалище „Марица“ пращат 7 филма на „Артвизия“, а воеводата Бай Петър Шарков е главен герой в една от лентите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button