Преса

Преглед на печата – 6 януари

ПресаБМВ се вряза в детски магазин, рани лекар – челно заглавие на Хасковска Марица. 20-годишния шофьор М Сюлейман карал ученици на кафе в центъра.

10 см сняг блокира областта– водеща тема за всекидневника. 20 минути автомобили пълзят от Бизнес центъра до 1-ва поликлиника.

Галактион в Свиленград на Богоявление, Николай в Хасково на Ивановден– заглавие също от първа страница на Хасковска Марица. Двамата владици ще отслужат празнични литургии в храмове в региона днес и утре.

Още двама с морбили в Свиленград– четем отново от първа страница на вестника. С това болните от опасното заразно заболяване в общината стават 10.

Готвят съд за кметица
– заглавие от втора страница на Хасковска Марица. Прокуратурата се сезира за конфликт на интереси в Мезек.

Простихме се с отец Петър Кацарски
– пловдивският митрополит Николай извърши опелото на починалия свещеник от храм „Свети Димитър“ в Хасково в родното му село Ябълково.

Разследват за отвличане Слави Бинев
– челно заглавие на вестник Новинар юг днес. Бити с рязани уши и пръсти от Черноконево скочиха срещу братовчеда адаш на евродепутата.

Пътници чакат 13 часа влак за Свиленград – водеща тема за всекидневника. Това се е случило на димитроградската автогара.Инцидентът станал заради влизането в сила на новото разписание, което орязва два влака до граничния град.

Димитровградския театър олекна с 3-ма – също тема от първа страница на Новинар. От храма на Мелпомена в Димитровград вчера бяха освободени трима служители. Причината са орязаните държавни средства на националната програма „Мелпомена“.

Още месец отсрочка за борчлиите на общините -тема от втора страница. В края на януари от Министерството на финансите ще разясняват докъде стигат правата на местната власт.

Скача данък придобиване– Данъкът за придобиване на имоти и МПС да стане 3 % върху оценката на придобитото имущество ще бъде предложено за разглеждане на януарската сесия на ОбС-Хасково. Целта е да се компенсира спада от приходите в местната хазна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button