Преса

Преглед на печата – 7 януари

Вестниците в Хасково„Сеч в Горското“– водещо заглавие за днешния брой на в. „Новинар юг“. 40 служители в Хасково ще бъдат съкратени до април, става ясно от материала.

„Спряха царските закуски“ и „Кръстиха 2-годишния Станислав край Марица“ са двете заглавия над главата на вестника.

„Зейнаха нови кратери по Е-80″, „Дървари сеят морбили в Хасковско“ и „Бизнесмени от Истанбул искат да купят „Хасково“– става въпрос за футболния отбор- това са останалите теми от първа страница в днешния „Новинар юг“.

„Новата жп-линия бастисва разсадника в Димитровград“, пише вестникът на втора страница днес. „Ваканционно селище отваря в Маджарово“, „Откриват две нови кариери за гнайс“, „След 20 години българин спаси кръста“– дописка с адрес Свиленград, са останалите акценти от втора страница на „Новинар юг“.

„Разпитват съучастник на Бинев в отвличането“– водещото заглавие за трета страница на „Новинар юг“ днес. Разследващите подозират Тончо Ангелов, че държал жертвата, докато и рязали пръстите. Иззеха пушка и кола от Слави. Става въпрос за случая в димитровградския кв. Черноконево, за който „Новинар юг“ днес подробно разказва и на стр. 7 със заглавие „Черноконево: пак башибозук след 133 години“.

„Знакови куршуми- за едни се шуми, за други се мълчи. Разстрелът на Боби Цанков стигна чак до „Ройтерс“. Потулиха покушение срещу близък на президентския секретар“– коментар на Иво Инджев на страница „Отзвуци“ в днешния „Новинар юг“.

„Кози платиха борч в еленска бакалия, безводието развежда в Гарваново. Джиипита преглеждат на пейка в Тракиец, англичани се спасяват от кризата във Великан“– това са темите от стр. 6 в „Новинар юг“ днес.

Всеки 23-и е именник днес. 12 344 от Хасковско празнуват Ивановден, като прибавим гостите делникът отива към неработен, пише на последната си страница днес в. „Новинар юг“.

„Французи правят завод за отпадъци в Хасково“– водеща тема за другия всекидневник „Хасковска Марица“. Компанията „Волорга“ търси терен за строеж в региона, съобщава ударно над главата си „Хасковска Марица“.

„Шофьор кара в Кърджали 12-годишна бегълка“– също заглавие от първа страница. 12-годишно дете от хасковския дом „Асен Златаров“ вдигна на крак полицията, след като два дни не се прибра, пише вестникът.

„Димитър Илиев остава шеф на РИОСВ“– също тема от първа страница.

В СОУ „В. Левски“: „Психолог разпитва изгонени от час“– водеща тема от втора страница на „Хасковска Марица“ днес.

„Тинейджъри почват работа в Димитровград“, „Слагат компютри в 3 библиотеки там“– акценти от втора страница.

„Борец надви селски кмет за разпятието в Димитровград“– на йордановденския ритуал край река Марица вчера е посветена 4-а страница в днешния брой на вестника.

Според „Хасковска Марица“: „176 000 именници вдигат наздравици днес“. След Нова година и Гергьовден днешният Ивановден е най-всенародният празник, тачен от мало и голямо, пише вестникът на последната си страница в днешния брой.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button