Преса

Преглед на печата – 11 януари

Преса„Митницата плаща 2300 евро за изгорял автомобил“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Става дума за спечелено дело в Страсбург от свиленградчанина Венцислав Вълчев. А междувременно зам.-шефът на службата Мария Паскова отива на „кантара“.

„Съдът спира работа“, е другото чело от първа страница. Към него има и две подзаглавия: „Няма законни състави в Районен съд – Хасково, признава зам.-председателят Даниела Николова“ и  „В Димитровград новите наказателни дела ще се гледат със старите избраници“.

„Превозвачи във война с таксиджии“, също дописка от челната страница на вестника. Намаляване наполовина цената на билета Хасково – Димитровград бе обсъдено на среща на превозвачите вчера.

„В Шишманово искат нов закон за тютюна“, пише още „Марица“. Срещу минималната изкупна цена на тютюна и за заплащане на продукцията до месец след пласирането й настояха 150 души от харманлийското село Шишманово, които през уикенда се срещнаха с ръководството на „Националното сдружение на тютюнопроизводителите – 2009“.

„Пролет през януари“, е заглавието, придружено със снимка. 7-годишен температурен рекорд бе подобрен вчера в Хасково. 18,2 градуса сочеха термометрите на областната метеообсерватория в ранния следобед.

„Бойкотират Харманли за боклука“, е водещата информация от втора страница. Общини отказват да ползват депото, въпреки заповедта на екоинспекцията.

„В „Република“ искат втора баня“, четем още на страниците на „Марица“. По мнението на жителите на квартала тази не може да обслужи всички желаещи, особено в почивните дни, когато се образуват опашки от чакащи да се изкъпят.

„Търговците на цигари с регистрация в Данъчното“, съобщава изданието. Освен ДДС регистрация те следва да притежават и лиценз за продажба на тютюневи изделия.

„След 4 години режим Тракиец с вода“
, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Чешмите в селото отново се използват по предназначение. От „В и К“ решили проблема за дни.

„Докторка, заграбила болница, на прокурор“, е другото водещо от челната страница. Адвокатът на община Симеоновград пуска сигнал до държавното обвинение за изтърбушената специализирана болница за активно лечение на вътрешни болести в града.

И още едно здравно заглавие: „Защитена лечебница искат в Ивайловград“. Жители на града поискаха държавата да се намеси за спасяването на местната болница, като й даде статут на защитена.

„Роми млатят таксиджия“, „Полицаят на годината закопча 15-и за рушвет, „Александров остава шеф на митницата“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button