Преса

Преглед на печата – 22 януари

ПресаНовинар Юг: „Борисов, гледай си работата“. Това заявяват гръцки фермери в отговор на отправени нападки към тях от българския министър-председател. В дописката се припомня, как завчера Борисов наругал земеделците от южната съседка за това, че като окупират граничните пунктове, създават проблеми в търговията между двете държави и ги призовал да си блокират пристанищата, а не границата с България.

„По сто на ден остават без работа“ е другата водещата тема. 1 413 души в областта са останали без работа от началото на тази година. Въпреки внушителния брой досега не е постъпила информация за масови уволнения. Най-засегнати са работници от шивашкия бранш и промишлеността. В друга публикация вестника информира за това как 114 бивши затворници ще получат социални помощи.

„Едва 3 млн.лв.заделя Хасково за строителство“
. Това става ясно от проекта на бюджет 2010. Днес той ще бъде представен на гражданите по време на публично обсъждане в зала „Хасково“ от 14.00 часа.

„Боксьор на съд за отвличане“. До Деня на влюбените хасковската окръжна прокуратура внася обвинение срещу Антон Божиков и  Митко Митев. 36-годишният боксьор Антон е организирал похищението на 59-годишния инвалид от с. Стамболово Руси Русев. Новинар Юг пише още за близначки от Хасково, загърбили щатите заради баничка с боза и за орисаното от Румяна Нейкова последно бебе на България за 2009 година – Мартин от Свиленград.

„1 млн.лв. по-малко за Хасково през 2010 г“ с това заглавие открива броя си другият хасковски вестник Хасковска Марица. 3 млн. свои пари ще дава общината за ремонти на сгради и пътища. Близо 82 000 лв. са предвидени за разплащане със снегопочистващите фирми.

„За 13 дни 1413 попълниха армията на безработните“
. Само 913 от новорегистрираните чакат парично обезщетение, повече от 200 са неактивни.

„Наркотрафиканти се топят в съда“ пише в друга публикация. Заловеният преди дни на Капитан Андреево с 4 кг хероин Халил Халилов е дал подробни обяснения по случая и е натопил съучастника си Таир Ейбов. От дописката става ясно още, че ударът срещу разпространението на дрога в региона, за който вестника писа, че ще се случи е пропаднал.

Сред другите заглавия в Хасковска Марица са – Вадят лични карти на 13 пандизчии, Махат 15 от „Екопрогрес“, 5 млн.лв. инвестира ЕВН в Хасково, Чака ни -14 градуса студ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button