Преса

Преглед на печата – 28 януари

Вестниците в ХасковоНовинар Юг: „Хлебар остана без ръка“. Пръстите на 50-годишния Илия Бургелов били затиснати от две преси на машина за производство на хляб и тестени изделия, докато я почиствал. Трудовата злополука според вестника е станала във фирма „Болярка“ в Димитровград. Ампутацията е до китката на дясната ръка, се уточнява в дописката. 

Вестникът публикува разговор с друг пострадал при трудова злополуки преди около 10 дни. Става въпрос за оцелелият от взрива в рудник „Чала“ Гюрсел Али. Пред вестника той споделя, че не е мигвал от седмица и, че му се губят час и половина след инцидента. При взрива в мината загина 40-годишният му колега Бахтиар Шакиров.

„Кола под запор? Продаваш я от раз“ тема от първа страница. Собственик на запорирано от съдебен изпълнител МПС няма никакъв проблем да го продаде. Има дупка в закона, признават от КАТ-Хасково и съветват да се прави проверка дали МПС-то не е с тежест.

„Криза в хасковското Спешно: дежурят 2 вместо 6 лекари“. Заради ниското заплащане за 3 години отделението са напуснали 7 специалисти.

Страница четвърта на вестника е посветена на следната тема  „Иде ли краят на цигарената контрабандата?“ Златно правило на контрабандата: тя е вечна. Така започва статията, от която става ясно, че търговията с безмитни папироси станала по-печеливша от дрогата.

„Отвличат мъж за 20 000 евро дълг“ с това заглавие открива броя си вестник Хасковска Марица. Похитеният, хасковлия на средна възраст, бил качен в автомобил във вторник вечерта. Бил откаран в столицата и часове по-късно бил върнат в областния град и освободен. 12 часа полицията нищи похищението. Двама мъже са задържани по случая.

„12 кметове обвинени в корупция“ е другото водещо заглавие. Срещу един от управниците има 6 оплаквания от различни източници. 14 сигнала за нерегламентирани плащания са предадени от областния управител на прокуратурата.

„Машина премаза ръката на хлебар“ за инцидента пише и в този вестник. Мъжът бръкнал в масивна машина за месене на хляб за да я почисти. Инспекцията по труда започнала проверка на димитровградската фирма.

Сред другите заглавия във вестника са – Морбили превзема областта, 2000 водоема замръзнаха в региона, Привикват болнични шефове в парламента, Търговци на мартеници обсаждат общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
roro
roro
28.01.2010 11:55 11:55

8)

fanki
fanki
28.01.2010 11:56 11:56

Back to top button