Преса

Преглед на печата – 11 февруари

ПресаНовинар Юг: „Гръмна скенерът на МБАЛ-Хасково“. Подробностите по случая са описани на втора страница. Вече се подготвя докладна до МЗ за отпускане на 100 000 лева за нов скенер. И още проблеми заради блокираните болнични сметки. В ортопедично отделение са закъсали с някои видове хирургични конци. В другите отделения недостиг на консумативи не се усеща.

„Хасковско иска от ЕС 138 млн., но получи 11“. Толкова са усвоените пари и реализирани проекти в 11-те общини в областта. Проекти за 105 млн.лв. обаче все още висят във въздуха.

„Съдят за убийство милиционер“. Пред съда ще се изправи Ангел Димитров от ивайловградското село Одринци. Той е обвинен в разстрела на 33-годишния Станимир Ангелов-Стъни. Ново разглеждане на делото срещу Георги Бойчев, удушил майка си е започнало в съда, става ясно още от дописката. Младият мъж посегнал на майка си, за да я отърве от мъките й, защото била неизлечимо болна.

„Криза: Спортното без закуска и лагер“ пише в друга публикация. ОБС-Хасково отряза парите за храна в бюджета за специализираното училище. Веднага са предприети мерки за затягане на коланите. Закуската ще отпадне, но засега обядът и вечерята остават.

„Снежната блокада в Стамболовско падна“ пише още във вестника. След тридневна блокада училищата там отвориха врати. Снежната покривка в общината е 30 см, а с почистването на пътната мрежа са ангажирани пет машини.

„Община и РДНСК вдигат ръце от бракониерско село“ с това заглавие открива броя си другият местен вестник Хасковска Марица. Става въпрос за село изникнало край село Малки воден на яз. Ивайловград. Бройката на незаконните постройки непрекъснато се увеличава. Хората чакат строителния контрол да бутне къщите. От РДНСК заявяват, че при тях няма постъпил сигнал, но общината сама може много по-бързо да реши проблема.

„Страх: Дъждът идва! Спешно чистят реките“ четем също на първа страница на вестника. 11 дънера от река Банска за един следобед извади Гражданска защита. Сигнали за непочистени речни корита са подали почти всички кметства в региона.

„Пребиха дядо, „закачал“ съседка“ пише още вестника. 21-годишните нападатели предадени на прокуратурата. 83-годишният дядо с няколко счупени ребра, без опасност за живота.

„България да забрави компенсациите за блокадата“ е тема на друга публикация. Европа безсилна срещу гръцките фермери, проблемът не бил междуправителствен. Хасковска Марица пише още Крадец изнесе 40 кг ракия от мазе, Отровен хайвер иззеха от супермаркет, Кризата подмина сметките за ток.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button