Преса

Преглед на печата – 12 февруари

Преса„Вапцаров“ и „Рилски“ пред епидемия от морбили“, пише във водещото си заглавие днес „Хасковска Марица“. Безхаберни родители в „Република“ спъват имунизациите срещу заразата.

„Искат 140 000 лв. от Дявола“, е другото чело от първа страница. Ексмилиционерът Ангел Димитров застрелял приятел от упор слез запой.

„Пием вода с манган и фосфати“, е обезпокоителната информация също от челната страница на вестника. Сметища, села без канализация и химични препарати, ползвани в земеделието, тровят водите в региона, допълва изданието.

„Кошара рухна, спасяват овчар“, пише още „Марица“ на водещата си страница. Овчарят и останалите живи 60 овце бяха спасени от екип на Гражданска защита.

И още две заглавия от първа страница в днешния брой: „37 хил. лв. взе Общината от екоглоби“. 156 хиляди лв. от глоби е събрала през миналата година Регионалната екоинспекция. Съгласно Закона за опазване на околната среда, 80 на сто от постъпленията от имуществени санкции, наложени от съответната инспекция, са за общините.

„Обичай от Мала Азия за Сирни заговезни“.
Два дни преди Сирни заговезни самодейците от читалището в ивайловградското село Свирачи представиха обичая „Хамкане“.

„Ресторантите махат кувертите за 14 февруари“, е водещата статия от втора страница. Вял интерес към заведенията за Св. Валентин и Трифон Зарезан, е допълнението към заглавието.

„Чакат от безработни декларации по пощата“, четем още на втора страница. Новата декларация „Образец 7“, която се попълва от лицата, осигуряващи се за своя сметка, може да се подаде и по пощата като писмо с обратна разписка.

„И подземните ни води мръсни“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Търсят 4 млрд. лв. за плана за управление на речните басейни.

„Системата осъжда инвалидите на смърт“, е водещата информация от втора страница. НОИ бави пенсиите с месеци  след явяване на ТЕЛК. С какво да си купим храна, питат хората с увреждания.

„Болницата пред фалит, остана с пари за 1 ден“, пише още „Новинар“. По думите на управителя Тодор Пандов болницата вчера е разполагала с 20 000 за текущи разходи. Месечните нужди на лечебното заведение са за около 1 млн. лв.

„Евтимов смени Герджиков във ВиК-Димитровград“, „Любимец не се отказва от болницата си“, „Отварят за 2 дни границата при Ивайловград“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button