Преса

Преглед на печата – 3 март

Вестниците в Хасково„Тревога: Чума на турската граница“, съобщава в броя си днес „Хасковска Марица“. Огнище на чума по дребните преживни животни в граничните на Хасковска област турски села стана причина за обявяване на повишена епизоотична готовност. Това стана вчера със заповед на областния управител Румен Данев.

„Футболисти на „Левски“ чисти след афера с ДДС“, е другото чело от първа страница. Към него има и две подзаглавия: „4-ма зад решетките, 3-ма оправдани по мегадело, продължило 5 години“ и „Хасковлийките Дияна Аврамова и Гичка Люцканова ще лежат 2 и 2,6 години затвор“.

„Съпругата на кмета – зам.-шеф в Младежкия“, пише още „Марица“ на водещата си страница. Даниела Захариева е назначена за заместник-директор на Общинско предприятие „Младежки център“ – Хасково.

И още една дописка от челната страница: „Фолклор и футбол за Трети март“. Богата фолклорна програма и турнир по футбол ще бележат днешния Трети март в Хасково.

„Отчитаме водомерите по телефона“, четем още на страниците на „Марица“. Можем да даваме показанията на водомерите си по телефон, в случаите, когато инкасаторът не ни е открил вкъщи, потвърждават пред вестника от ВиК – Хасково.

„320 огнеупорни седалки на стадиона в Харманли“, е заглавието, придружено със снимка. Те са червени на цвят, огнеупорни са и издържат на тежест до 400 кг.

„Спряха лекарства и риба на границата“, дописка с адрес Свиленград. Опит за контрабанда на лекарства и 113 килограма калкан предотвратиха митничари на Капитан Андреево.

И още едно заглавие от крайграничния град: „72 часа тестват бежанския център“. До седмица трябва да започнат 72-часовите изпитания на системите в бежанския център в с. Пъстрогор.

„Сделките с ниви пак във фризера“, заглавието е челно за другия хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Новият блокаж е заради един подпис на министъра на земеделието.

„Обект за 16 милиона евро – ничий“, също водещ материал в броя. Пак удължиха срока за пречиствателната станция за отпадни води до Хасково. И пак не го спазиха.

„Боботанов оглави Инспекцията по труда“, пише още „Новинар“. Емил Боботанов е новият шеф на Регионалната инспекция по труда. Той бе избран след конкурс в конкуренция с още трима кандидати за поста.

„ВиК търси 3,4 млн. лв. от длъжници“, „118 фирми от Хасковско въртят алъш-вериш с ЕС“ „ИАРА спипа бракониер, спаси 100 кг риба“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button