Преса

Преглед на печата- 8 март

Вестниците в ХасковоНовинар ЮГ: „Димитровград бесен за „перхидролени травестити“. Местният парламент упълномощи кмета Стефан Димитров да заведе дело за обида срещу министър Божидар Димитров и други гости на БНТ.

„Джипитата обявяват днес война на касата“ пише още вестника. Общопрактикуващите лекари не са получавали пари от началото на годината. Замислят едночасово спиране на работата.

„Дядо бучи бандит в корема през кръста“. В дописката е описано как 80-годишен мъж от село Добрич се пребори с крадец нахлул в дома му. 41-годишният престъпник Георги намушкан с нож в корема, без опасност за живота.

„НАП: Гилотината не е толкова остра“. В тази публикация данъчните коментират пред Новинар Юг за последните промени в осигурителния кодекс. Не всички шефове на дружества ще внасят осигуровки върху суми, които не получават става ясно от дописката.

Сред другите заглавия във вестника – Митничари проспали автобус с контрабанда, БОП хвана 67,3 кила дрога за една година, Гришо омаха Монако, наред е Словения.

Димитровградската тема е водеща и за другият местен вестник Хасковска Марица. Заглавието – „Димитровград изригна срещу „перхидролени травестити“. Общинари и Мая Вапцарова сезират СЕМ и парламента за скандални обиди по БНТ. Божидар Димитров бърка битака с хайван-пазара, излага се и за заводите. Министърът е прав само за кварталите, те наистина са селски, призна кметът Стефан Димитров, пише във вестника.

„Полиция праща пет деца в дом“. Пет деца от областта са настанени в социални домове в Хасково с мярка „полицейска закрила“ през изминалата седмица. Очаква се още подрастващи, които се отглеждат при рискови и неблагоприятни условия, да бъдат изведени от семейна среда.

„Наказват митничари, пуснали рейс с контрабанда“. Автобусът, пътуващ от Турция за Румъния, бил спрян от мобилна група на главен път Е-80. Бил пълен с недекларирани текстилни стоки и парфюми.

„Строят ново депо за отпадъци“ пише още в Хасковска Марица. След закриване на депото в Гарваново, предстои да бъде изградено ново в близост до старото. Подробният устройствен план на площадката вече е изготвен. Планирано е срокът за функционирането му да е 30 години. В Хасковска Марица пише още – Закопчаха двама за бой, Хасковлии за реформа в университетите, Според сметната палата съкращенията в Гранична са грешка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button