Преса

Преглед на печата – 10 март

ПресаНовинар Юг: „Бедствие. Точка. Керанов“. Според репортерската проверка на вестника вчера нищо не налагаше обявяване на бедствено положение. Мнението си те утвърждават и със снимки на ул. „Драгойна“, която на 9 февруари, първия голям сняг, при който не беше обявено бедствие, улицата е била затрупана и почти непроходима, а вчера в деня на бедствие – чиста и на асфалт. От вестника са се свързали единствено с председателя на общинския съвет Делян Делчев, който казва: Така е, когато зад снегопочистването стои един безкрайно некомпетентен човек – зам.-кметът. Вестникът търси реакциите по темата и от пожарната, полицията, гражданска защита, образователния инспекторат и селата, според които бедствие няма.

„Скача таксата забавачка“ е другото водещо заглавие във вестника. Таксата може да скочи около 30 процента ако не бъде коригиран Законът за бюджета. От тази година забраняват на общините да дават за социални дейности от продажби на имоти, а пари от другаде няма.

„Заменката „Пушкаров“ влиза в парламента, пак“, четем в друга публикация. Заменката на земеделска земя край пътя Хасково- Димитровград, станала печално известна като „случая Пушкаров“, ще влезе отново в парламента. Депутатът от ДСБ Иван Иванов ще пита земеделския министър вършил ли е беззакония предшественикът му.

Новинар Юг пише още – Друснаха 3500 лв. глоба за склад с бракониерска сеч, Изгърмя трети полицай заради трафик на хора, Лекарите свършиха за 1 ден.

„12 дни преди пролетта зимата нанесе нов удар“. Заглавието е водещо за другия местен вестник Хасковска Марица. Бедствие в общината. Спасяват от преспите аварирал микробус. Пътят преобърна два тира край Хасково и село Маслиново. Няма да затварят училища засега, спряха часовете само в селските школа.

„Обещание за плащане върна докторите на работа“ пише и Хасковска Марица. Едночасовата стачка мина незабелязано, плашат с нова от 1 април.

„Още едно ченге в килията, арестите на границата продължават“ четем в друга дописка. Трима полицаи обвинени по аферата за трафик на хора. Според вестника ще бъдат арестувани и други техни колеги тези дни.

Сред другите заглавия във вестника – 22 ударни групи срещу длъжниците на вода, Видеокамери следят кандидат-шофьорите, 3000 на седмица питат за данък здраве, 4 сгради в Хасково в битка за „Фасада на годината“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button