Преса

Преглед на печата – 22 март

Преса„Затвор за бракониерите“– това е водещата тема за „Новинар юг“ днес. В събота аграрният министър д-р Мирослав Найденов изненадващо инспектира язовир „Ивайловград“. За резултатите от акцията- четете в днешния брой на в. „Новинар юг“.

Над главата на първа страница- снимка-анонс към 2 стр.: „Гербаджия вини регионалната служба за ветеринарна медицина, уморили му козите“.

„7 пробягаха 200 км за Цар Иван Асен ІІ“
– също заглавие от първа страница- отправка към стр. 5.

„Смениха шефовете на ВиК в три общини“– съобщава от първа страница „Новинар юг“ днес.

На втора страница: „EVN спира тока на Крум и Добрич заради ремонт“.

„Сгащиха автокрадец до гробища“– водещо заглавие за трета страница. Две задигнати возила открити край Нова Надежда, закопчаният обрал и магазин в Хасково, пише вестникът.

„Газ, мазут, масла, ток- където тече, може да се краде“. У нас положителният герой се назначава, шефските съпруги- и те, смята инженер-химикът Вичо Балабанов на стр. 4 в днешния брой на „Новинар юг“.

„Южняци отупаха като гости „Добруджа“ с 2:0, „Любимец“ се прости с баража за „А“ група“ и „Сашо Вранчев с първо злато за Хасково“ на Републиканския турнир, организиран от Българската национална федерация по вдигане на тежести- заглавия от спортната 5-а страница.

На стр. 6 темата днес: „Марица“- 2.7 млн. евро на километър“. Премиерът Борисов: Завършваме магистралата в края на 2012 г., после тя става печатница за пари, цитира го в. „Новинар юг“ днес.

На седма страница- интервю с Георги Иванов, президент на Българската федерация по вдигане на щанги.

„Тангра“ с 2 от 3 купи на „България танцува“
– пише на последната си страница днес в. „Новинар юг“.

Там четем още: „Киноложка изложба събра градоначалник и депутат“, „Георги Георгиев прави „Мис Хасково“.

„Бой в ГЕРБ“ пише над главата другият всекидневник- „Хасковска Марица“, в днешния си брой. Секретарят на партията в Минерални бани Иван Вълчев налита на бащата на лидера, пише вестникът. Жертва съм на скалъпен сценарий, категоричен е политикът. Всичко това четете на стр. 3 в „Хасковска Марица“.

„Шофьор на линейка оглави ВиК Симеоновград“– водеща тема за първа страница. Още заглавия от първа: „Ивайловград праща гимназисти във Франция“, „Областта става електронна“, „13 км опашка в турско“ и „Лъжат таксисти в фалшиви долари“.

„Пламен Шумаков сменя Николай Кючуков във ВМРО“
– водещо заглавие от втора страница на „Хасковска Марица“ днес. Хасковските воеводи отидоха при Славчо Атанасов, следвани от Харманли и Ивайловград, пише вестникът.

„Дърворезач си отряза пръста“– заглавие от трета страница на „Хасковска Марица“. „Тоалетните в зала „Младост“ са безобразни“, четем в рубриката „Контакти“ там.

Темата на „Хасковска Марица“ на стр. 4 днес: „Възраждането на щангите почна от Хасково“. 200 силови атлети участваха в първия турнир на новата федерация.

На стр. 5 „Личности“ „Хасковска Марица“ днес представя хореографа доц. Георги Хинов, който казва: „Коледарите и нестинарките са визитката ни пред света“.

„Зрелищен денс маратон разтърси зала „Младост“– водещо заглавие от последната страница на в. „Хасковска Марица“. Конкурсът „България танцува“ събран в един ден, програмата се точи до среднощ. „Тангра“, „Рона“, „Галаксико“ и „Стрийт дъст“ очаквано обраха наградите, пише още „Хасковска Марица“.

От днес на вестникарския пазар е и димитровградският седмичник „Общински вестник“.  Автомагистрала „Марица“ е водеща и за него тема. „АМ „Марица“-удобство или заплаха за околната среда?“, пита „Общински вестник“.

„Бум на икономически престъпления“, „Драстични промени в средното образование“, „Бал с маски на Благовещение“– акценти от новия брой на седмичника.

„Гордостта на Вазовци- първи сред първите“
– фоторепортаж за гимназията публикува „Общински вестник“ на последната си страница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button