Преса

Преглед на печата – 23 март

ПресаНовинар Юг: „Атентат. Запалиха джипа на бивш депутат“. Това е челното заглавие във вестника. Туба с бензин и масдка с косми открити върху опожарения гараж на Георги Димитров. Палежът е по политически причини казва потърпевшия пред вестника. Изгорелият джип „Тойота“ се явява нещо като емблема на Георги Димитров. След като влезе в парламента през 2005 с листата на „Атака“, първото нещо, което направи тогава хасковлията, бе да изтегли 12 000 лева банков кредит и да си купи джипа, припомня вестникът.

„14-годишна заряза дете в „Република“ е другото водещо заглавие. Майката духва за Раковски, връщат я обратно с административна заповед. Хасковският отдел за закрила на детето е предприел действия за защита на бебето.

„Нелегални палестинци се маскират като плат“ четем в друга публикация. Полицаите от граничния пункт Капитан Андреево са арестували двама палестинци, укрити в камион превозващ плат от Турция за Германия. Те са открити при проверка с газ анализатор. От вчера на пункта са почнали и пробни изпитания на системата за откриване на хора в затворени помещения чрез биотокове.

„След тапата: по 10 бона дневно за ВиК“ пише още във вестника. По над 10 000 лева на ден събира водното дружество от свои длъжници. Около 1/3 от сумата е събрана само от акцията в кв. „Република“.

В Новинар Юг четем още – Старото желязо поскъпна двойно, Арестуваха злато за 80 бона и 15 тона домати, Дават 50 000 лева за игрища на 5 училища, Съдия в пенсия. Гледат отначало делото „Дусман“.

„Взривиха джипа на Георги Димитров“ темата е водеща и за другият местен вестник Хасковска Марица. В среднощната атака изгоря хондата на бившия депутат. Мощните возила без застраховка, изключват инсценировка.

„Жена припадна при полицейска операция“
е друго заглавия от първа страница. Акцията на икономическите ченгета удари шивашкия бизнес в „Хисаря“. Припадналата жена получила силно сърцебиене, няма опасност за живота й.

„Емилия Масларова плати за свободата си“
. Бившият социален министър внесе 5 000 лв. гаранция и дойде в Хасково. Тук тя коментира антикризисните мерки на правителството.

Хасковска Марица пише още – Хвалят хасковския театър, димитровградският- на дъното, Задигнаха храна за 800 лв., Намериха палестинци укрити в ТИР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button