Преса

Преглед на печата – 30 март

ПресаВодещата тема за „Новинар юг“: „Фермери затварят „Тракия“ на 1-и“. Не им дават парите по схемата „de minimus“ и за качествено мляко, пише днес „Новинар юг“.

„Доживотен за убиец садист“– снимка над главата на вестника отпраща към стр. 3 с информация за присъдата, която вчера ХОС определи за убиеца на Минка Андреева от Димитровград Христо Лазов.

„В Димитровград- 100 на протест срещу дупките“
– още един акцент над главата в броя на „Новинар юг“- препратка към стр. 2.

Останалите теми от първа страница: „Одрусаха бракониер 1 500лв.“ и „Почват пътя за Гугутка“.

Водеща тема за стр. 2 е „100 димитровградчани на протест срещу дупките“. Още интересни заглавия: „Кафенетата вадят масите от 1 април“ и „Ученици бодват 500 фиданки“.

„Решават на 13-и за лудница ли е Бинев“
– заглавие от трета страница на „Новинар юг“ днес.

„От криза се излиза винаги с нови правила“
– интервю със заместник-председателя на ДСБ Димитър Бъчваров публикува на стр. 4 „Новинар юг“ днес.

„Абитуриентка от Дървото шашна професор“– водещо заглавие от последната страница в днешния брой на „Новинар юг“. Деляна Илиева- компетентна колкото професионален ценител на ловни трофеи, пише вестникът.

„Затвор до живот за убиеца на Минка“
, пише над главата другият всекидневник- „Хасковска Марица“, в днешния си брой. Съдът не вярва на рецидивисти, но моля за милост, цитира „Хасковска Марица“последната дума на Лазов.

„Юнион Ивкони“ продаде билет за несъществуващ курс“
– водеща тема от първа страница. Пътници остават непредупредени за пропаднало пътуване до столицата. Ще проверим станалото, обещават вчера от централата на фирмата- темата четете на стр. 3.

Още заглавия от първа: „Куйович издирва генерали по дело срещу журналист“, „Преврат в БСП: Светла Бъчварова- областен лидер, Минка аут“ и „Проверяват прокуратурата в Свиленград за споразумения“.

„18 майки се връщат към професията си с пари от ЕС“– водеща тема на стр. 2 в „Хасковска Марица“ днес. Три екипа от областта обучават безработни жени за детегледачки.

„Свиленград с нова ВиК мрежа до есента“ и „Сателит следи застрашен орел“
– още заглавия от втора страница.

„Шенгенци участват в гуляй след проверка на границата“
– водеща тема за трета страница на „Хасковска Марица“, която разказва, че експерти, тествали готовността на присъединяване към „Шенген“, запиват в свиленградски ресторант.

Темата на „Хасковска Марица“ на стр. 4 днес: „Навалица за нови документи, МВР не смогва“. Паспортна служба се пръска по шефовете, само три гишета работят, пише вестникът.

На стр. 5 „Личности“ „Хасковска Марица“ днес представя писателката Михаела Петрова, която в интервю за вестника казва: „Чалгата е по-страшна от порното, защото отваря вратата за манипулацията“.

„Антония Иванова майстори кукли за Великден“
– водещо заглавие от последната страница на в. „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button