Преса

Преглед на печата – 13 април

ПресаНовинар Юг: „Хасковският „Плюс“ зацикли“. Магазин от тази верига може и да няма в областния град. Строителството на хипермаркета трябваше да започне през тази година на парцел срещу финансово-стопанската гимназия. По информация в медиите обаче тази верига е купена от друга германска търговска верига – „Лидл“. Така че е възможно до икономическия да бъде вдигнат магазин от тази верига.

„Доживотна килия за килъра на таксист“. Под това заглавие вестникът пише за присъдата на Назъм Азис, обвинен в убийството на таксиметровия шофьор Димитър Янакиев. Окръжният съд наложи същото наказание на Азис, както преди три години постанови друг състав на съда. Освен доживотният затвор, съдът постанови Азис да плати 290 000 лева кръвнина на близките на убития и 3131 лева на таксиметровата фирма, към която е работил убития.

„Копаят тясно за газ в Димитровград“ пише още Новинар Юг. Полагането на 285 метра тръби с висока плътност ще приключи до 15 дни. Изграждането на първия етап на газопреносната мрежа започна вчера.

„Страх разцепи фелдшерския протест“ четем в друга публикация. Фелдшерите от Хасково и Димитровград не подкрепиха символичния протест на колегите си от страната. Здравните работници искат промяна в законодателството, с която професията им да се легитимира като част от системата на здравеопазването.

Сред другите заглавия във вестника са – Министърът обеща на „У“ да ги оправи за седмица – става въпрос за автоинструкторите, НАП чака сигнали за укрити наеми, Пиян без книжка краде рено, удря го в стълб, Двама трошат с мотика главата на селски.

„Килър, убил за тренировка, до живот в затвора“ с тази новина открива броя си и другият местен вестник Хасковска Марица. Назъм Назми не трепна от наказанието за разстрела на таксиметровия шофьор. Екзекуторът отрича вината си до последно, остава да се надява на амнистия.

„Автобусните билети скачат с 20% от май“ четем в друга публикация. През последните месеци горивата са поскъпнали с близо 20%, а цените на билетите са останали същите, това е една причините за исканото поскъпване. Превозвачите искат още регулиране на таксите на автогарите и актуализация на курсовете.

„Оправдаха хасковлия за присвоени 200 000 лв.“ пише в друга дописка. Оправдателната присъда е за Ангел Алексов, който е бил материално отговорно лице на бившия магазин „Мототехника“ в Хасково. Прокуратурата ще протестира присъдата пред Апелативния съд в Пловдив.

„По телефона издаваме роднини и съседи за укрити доходи“ пише още Хасковска Марица. Освен по телефона НАП ще приема сигнали и по интернет. Няма обаче да се приемат анонимни сигнали, категорични са данъчните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button