Преса

Преглед на печата – 20 април

ПресаНовинар Юг: „Ноу-хау: кръчмите-бензиностанции“ това е водещото заглавие във вестника. Във време на криза находчиви шофьори използват кръчмите и като бензиностанции. Олиото от фритюрниците гори идеално в дизеловия двигател, съветват спецове.

„3 села занулени“. В три села от областта, няма нито един жител. Това са ивайловградските села Сборино, Ветрушка и Горско. Други три села пък, в симеоновградска община имат по един жител. В Хасково живеят 77 050 души, а в Димитровград 41 453.

„6-има регистрират антики в Хасковско“ четем още във вестника. Трима от подалите документи имат нумизматични сбирки, останалите са декларирали, че притежават антики. Готви се удължаване на срока за заявяване на частните съкровища, става ясно от дописката.

„Търсят четвърти, отвлякъл бащата на хасковски лихвар“ пише още Новинар Юг. За международно издирване е обявен четвъртият човек, замесен в похищението на бащата на хасковския лихвар Хубен Митев. Вчера съдът потвърди мярките „задържане под стража“ на организаторите на похищението Ралин Ралинов и Румен Огнянов.

„Арест за сводник, държал под ключ 20-годишна“. Това е челното заглавие в другия местен вестник Хасковска Марица. Арестуваният след преследване и стрелба  в парк Мадара Иван Стоянов остава зад решетките. Оказа се, че мъжът е съден именно за сводничество. Последната му присъда е 10 месеца условно с три години изпитателен срок.

„Синята зона – без месечни и годишни талони“. По лев на час ще струва паркирането в Синята зона. Месечни и годишни талони няма да има, въпреки че цените им от 50 и 360 лева бяха гласувани на общинска сесия. 30 лв. годишно за правото да паркират на улицата пред дома си, както и навсякъде в зоната ще плащат живеещите в центъра.

„Три села „се стопиха“ за година“ – по темата пише и в този вестник. 256 408 души живеят в Хасковска област по последни данни. Регионът е напуснат от 5 550 души, а заселилите се са с близо 1200 по-малко. Хасково и Димитровград остават най-гъсто населени.

„Пестете от храна, купувайте облигации“ тези думи на хасковския депутат Емилия Масларова са изведени в заглавие на втора страница. Според нея ако един ден не ядем и със спестените пари купим държавни облигации ще помогнем повече на държавата отколкото антикризисните мерки. Масларова алармира, че е намерена вратичка за заобикалянето на данък лукс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button