Преса

Преглед на печата – 23 април

ПресаНовинар Юг: „Марашев повърнат за шеф на митницата“. Досегашният началник Филип Александров е пратен за заместник на Митница Аерогара – София.

„3200 семейства искат сираче“. Според експерти промените в Семейния кодекс значително облекчават процедурата. Настанените в социални домове деца, непотърсени повече от 6 месеца от родителите си, могат да бъдат давани за осиновяване без съгласието им. Преди се чакаше минимум две години.

„9-годишна спря с байрак 4 автобуса, иска Бойко“. Под това заглавие вестника пише за вчерашния протест на жителите на село Сталево. Те протестират, защото 2000 дка обработваема тяхна земя ще остане отрязана от селскостопанската техника след минаването на скоростната жп-линия Пловдив-Свиленград. Сталевци искат надлез, тъй като предвидените два подлеза под трасето ще са ниски и тесни за комбайните им.

„Бол нитрати в нормата“ е друга тема във вестника. Пролетните салати зареждат организма с витамини, минерали и много нитрати, предупреждават лекари. Увяхват ли бързо зеленчуците значи са пълни с отрови, казват агрономи.

И още от заглавията във вестника – Хванаха 6 кила тютюн контрабанда, Наръган троши черепа на опонент в Харманли, Квартален клуб става зала за аеробика.

„Марашев върнат на Митница Свиленград за 30 минути“ темата е водеща и за другият местен вестник Хасковска Марица. Ваньо Танов връща ексначалника, той излиза в отпуск. Филип Александров пратен на Аерогара София.

„16-годишен сирак с шанс за семейство“ е заглавието на другата водеща публикация. Кандидат-родители се срещат с тийнейджъра, вписан в регистъра за осиновяване след промените в закона.

„Образованието трябва да излезе от зоната на мълчанието“ тези думи на проф. Валери Стоянов са изведени в заглавие под дописка на втора страница. Ако говорим в трето лице като Ханибал Лектър към жертвите си в „Мълчанието на агнетата“, ние се вкарваме в анонимност, която поражда насилие и неразбирателство, казва още проф. Стоянов, който бе в Хасково в рамките на литературните дни „Южна пролет“.

Хасковска Марица пише оше – Полицаи 8 часа чакат побойник да изтрезнее, Баба вдигна на крак пожарна, полиция и Бърза помощ, Аризонски кипариси украсиха школо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button