Преса

Преглед на печата – 6 май

Вестниците в Хасково„НОИ рекетира Кичка Кирева с 1 350 лв.“– водеща тема за в. „Новинар юг“ днес. 200 майки от Хасково завеждат искове срещу осигурителния институт, пише вестникът.

„Рибар се удави в Марица“– акцент над главата в броя на „Новинар юг“ днес. Снимката е отправка към стр. 3. Тялото на 45-годишния Румен Г. било забелязано от каякари. Според полицаи паднал във водата, докато се опитвал да откачи кукичка, пише на стр. 3 „Новинар юг“.

„20 глоби за Езиковата“– също акцент над главата на „Новинар юг“, отправка към стр. 2, където водещата тема е: „Половин хилядарка за асовете на две гимназии“. „2 ч. след изпращането 20 глоби за Езиковата“. Надуването на клаксон оценено от полицаите на десетачка, показването през прозореца- двойно по-скъпо, пише на стр. 2 вестникът.

„Почват водопровода на левия бряг в Димитровград“– заглавие от стр. 1 на „Новинар юг“

„201 в защита на Валери за по-малко от ден“– заглавие от стр. 3 на „Новинар юг“ днес. Кампания за защита на стрелялия при самоотбрана журналист тръгна във Facebook.

„Двама в ареста за вандализъм“ и „Сеат“ се смля с „Рено“, девойка е потрошена“- също заглавия от стр. 2.

Темата на стр. 4 „Здраве“ днес е: „Пушите 20 цигари на ден- радиация 2 пъти над нормата“. За година облъчването е колкото при 1825 пътувания със самолет, твърди в интервю зам.-директорът на Националния център по радиобиология Виктор Бадулин.

„300 боркини на 2 тепиха в Хасково“– водеща тема за спортната страница 5. Зала „Дружба“ е домакин на първенството за момичета, кадетки и девойки, пише „Новинар юг“.

„Николово: рай за англичани, ад за българи“– темата на стр. 6.

На стр. 7 „Любимци“ екстреньорът на „Хасково“ Александър Костов признава в интервю за „Новинар юг“: „Заповядаха ми да вкарам „Хасково“ в „А“ група“. С тия шефове на БФС няма да помиришем ни европейско, ни световно, казва бившият наставник на червено-белите.

„40 музиканти от 6 града в Хасково“– заглавие от последната страница на „Новинар юг“ днес. „Заря“ подслонява Празника на младия талант в Деня на Европа, пише вестникът.

„С КАТ на бала“– заглавие над главата в „Хасковска Марица“ днес- отправка към стр. 5, където вестникът пише: „Фиш за 50 лв. Голяма работа, няма да плащам, твърди зрелостник след среща с КАТ“.

„Раниха 19-годишна в катастрофа“, „Лили Иванова пяла за 15 000 лв. в Харманли, Ивана за 5“, „Майки искат нов кодекс за осигуряване“ и „Таланти сверяват часовници в „Заря“– останалите теми от 1 стр. на „Хасковска Марица“ днес.

„Търсят кой да управлява 2 млн. евро“– водещо заглавие от 2 стр. Само двама подадоха документи за поста изпълнителен директор на МИГ Ареал Свиленград, пише вестникът.

Останалите заглавия от втора страница: „Хипермаркетите удариха складовете“ и „5 фирми глоби екоинспекцията“.

„Каякари вадят удавник в Марица“– водещо заглавие от стр. 3. Пак там: „Открит урок за Пеньо в библиотеката“, „16-годишен задига антики“, „Даниела Агре подари изложба на Тополовград“ и „Защита на потребителите с горещ телефон за празниците“.

Темата на броя на стр. 4: „Не разбирам майките, законът за детските е още от 2006 г.“, казва в интервю началникът на РУ „Социално осигуряване“- Хасково Никола Мазгалов. Въпреки кризата, разсрочване е допустимо само в семейства с тежки болести. Жалбите не спират връщането на парите, недоволните могат да търсят правата си в Административен съд. Ще наказваме работодатели, ако се окаже, че те са укрили информация, пише вестникът.

„За Гергьовден Губернаторът награда гласа си“– водещо заглавие от последната страница на „Хасковска Марица“ днес.

От днес на вестникарския пазар е и димитровградският седмичник „Тракия ХХІ век“, който излиза от печат в събота, но заради празничните дни новият му брой е пред читателите днес. „ВиК-то- прощаване с комунизма“ е темата на броя.

Още акценти: „Рейнджър Златка ремонтира дома с пари от Сараево“– снимка над главата на седмичника отпраща към стр. 7.

„Журналист простреля бияч“– също тема от първа страница.

Интервю с новия лауреат на международната награда „Пеньо Пенев“ Йоздемир Индже четете на стр. 6. „Пиша стихове за сърцето и ума“, казва Индже.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button