Преса

Преглед на печата – 10 май

ПресаНовинар Юг „Кърлежи хапят по 10 на ден“ е водещата тема във вестника. По 10 ухапани от кърлежи минават ежедневно през спешното отделение на тукашната болница. Сред пострадалите има много деца. Чака се бум ухапвания след дъждовете, когато популацията на кърлежите ще се увеличи драстично.

„Изселник се размаза като камикадзе в тир“. Поредният инцидент от войната по пътищата в региона станал час след полунощ в събота на международния път Е-80 между Свиленград и село Капитан Андреево. Съпругата на загиналия шофьор е с опасност за живота. В същия участък от Е-80 през март издъхнаха още двама.

„Иманяр загина в срутен тунел“. Взрив затрупа в саморъчно прокопан тунел 30-годишен иманяр от село Изворово. Мъжът и група от Пловдив издълбали две шахти и свързващ ги коридор с обща дълбочина около 10 метра. Загиналият мъж е бил с поставен противогаз.

В Новинар Юг пише още – Половината любимчани доволни от общинарите, Трима трошат носа на младеж, Конфискувафа менте тениски и маратонки, Пипнаха 1 195 кутии контрабандни цигари, Хасковските боркини № 1 при кадетките.

„МБАЛ Хасково – на борсата“ с това заглавие открива броя си другият местен вестник Хасковска Марица. Лечебницата пусна обява за петима лекари, старите избягали в чужбина и Свиленград. Търсят се двама медици за най-тежкото отделение ОАРИЛ и трима за Спешното, където потокът от пациенти е най-интензивен.

„Арест за 15-годишен пребил връстник“ е другото водещо заглавие. Полицията издирва още 2-ма мъже за среднощното нападение в Харманли. Пострадалото момче е на 16 години.

„Турция удари контрабандата с цигари у нас“ пише още Хасковска Марица. Вече няма далавера в трафика на цигари през границата. В това са категорични куфарните търговци, а причината е, че от миналата седмица цените на всички видове цигари в безмитните магазини на граничен пункт Капъкуле са скочили с по 4 евро. Куфарните търговци се преориентират към Македония и Сърбия.

Сред другите теми във вестника – Пежо се вряза в камион, 53-годишен на място, Работници съдят безмитна зона за заплати, Туристи задръстиха границата с Турция, 13 раждания по празниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button