Преса

Преглед на печата – 3 юни

ImageНовинар Юг: „В гробищата срещу левче“ водещата тема във вестника. Влизането с автомобил на централните гробища в града вече се таксува. Вече е монтирана бариера и от вторник посетителите ще плащат 1 лев за да влязат вътре. Таксата от1 лев за автомобил няма да се събира по време на погребения, извършвани от обредния дом. Поставянето на бариерата е струвало 5 000 лева.

„Синята зона – от понеделник“ е другата важна тема във вестника. Местата за паркиране са 531 и вече са отпечатани необходимите талони. Община Хасково е дала 6 000 лева за новата система за паркиране, но ще избие 4 бона от рекламодатели.

„Слагат 4 камери срещу нагли таксита“ информира още вестникът. Камерите ще бъдат монтирани на автобусните спирки и ще следят за таксита, които возят на цената на автобусния или тролейбусния билет. От общината разчитат на помощ за закупуването на камерите от „Тролейбусен транспорт“  и таксиметровите фирми.

„Стар ерген пребит до смърт в Радовец“ четем още в Новинар Юг. Трупът на Васил Георгиев открит овързан с тиксо в дома му. „Ченгета връщат парите на измамена баба“ четем в друга дописка. 1040 лева са върнали полицаи от Димитровград на 80-годишна жена. Полицаите влезли в следите на мошениците и бързо ги разкрили. Те измамили бабата, след телефонно обаждане, в което й съобщили, че дъщеря й е болна от свински грип.

„Убиха бивш миньор за пари“ с това заглавие открива броя си другият местен вестник Хасковска Марица. 66-годишният мъж затрит с ритници, облепили го с тиксо. Извършителят е знаел, че Васил получава добра пенсия и е имал спестявания, коментирали жители на Радовец, където е извършено убийството.

„Залавят румънка с 2 кг злато“ заглавие също от първа страница. Ювелирните изделия били натъпкани в джобовете на сако. Контрабандата е осуетена от митничарите на Капитан Андреево.

Политическото заглавие във вестника – „Мюмюн Искендер и Орхан Шабан се помириха“. Доскорошните отявлени противници, които водеха битки в ОбС в Минерални Бани и в ДПС,  вече подържат топли отношения. Зам.-председателят на ДПС Рушен Риза стопил ледовете между тях.

Темата на броя е под заглавие – „Разширяват синята зона“. Според вестника синята зона ще бъде разширена към кварталите намиращи се около центъра. Зоната е за кратковременно спиране и е безплатна нощем, се припомня в статията. Ще се слага скоба на автомобилите пресрочили престоя си.

И още една тема под заглавие – „Трима удариха джакпота на матурите в Хасково“. 100 от 100 записаха Величко и Волен от математическата гимназия и Марина от езиковата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button