Преса

Преглед на печата – 18 юни

ПресаНовинар Юг: „Тесла за 40 хасковски общинари“ е водещото заглавие във вестника. Орязаната с 30% държавна субсидия и драстичното намаление на собствените приходи принудиха кмета на общината Георги Иванов да приложи антикризисни мерки, които предстои да бъдат обсъдени на предстоящо заседание на местния парламент. Мерките предвиждат съкращение и в общината и в общинските предприятия. Оцелелите ще бъдат в неплатен отпуск всеки петък до Нова година.

Другият акцент е от община Димитровград. Заглавието – „Залагат бивш партиен дом за 5 милиона“. С парите от облигационния заем Димитровград ще ремонтира парк „Марица“, ще се строят и детски площадки. В сградата, която ще бъде заложена в момента се помещават Районния съд, Прокуратурата, НОИ, адвокатски кантори и нотариуси.

„Дървата паднаха на 120 лв.тонът, дават и на вересия“ информира в друга дописка вестникът. Цената я свалиха некоректните складове, където обаче се продава количество под тон, твърдят търговци. В друга дописки вестника пише Клъцнаха парите на психото наполовина.

И още едно заглавие „Шлюз удави дете“. Трупът на 6-годишния Делчо Георгиев открит в Харманлийската река. Мястото, където е открито тялото е дълбоко метър. Там обаче има силно течение заради близките шлюзове. Само за три дни водоеми взеха две жертви.

Този инцидент определя водещото заглавие в другия местен вестник  Хасковска Марица. „6-годишно момче се удави в Олудере“. Дънна яма най-вероятно е погълната детето. Преди няколко дни в река Марица край Симеоновград се удави мъж на средна възраст, припомня вестникът.

„Променят на пожар митинг заради детско шоу“ пише още във вестника. Става въпрос за мирното шествия на мюсюлманите против връщането на Недим Генджев начело на мюсюлманите в България. 1000 мюсюлмани ще протестират на площада минути преди весела клоунада на сцената.

„3-ма в битка за прокурор на Димитровград“  четем в друга публикация. Висшия съдебен съвет трябва да избира между обвинителите Румен Сираков, Иван Стоянов и Маргарит Камбуров. В края на март изтече мандата на Розалин Трендафилов, който беше избран за втори зам.-окръжен прокурор на Хасково.

„Общинарите в неплатен отпуск всеки петък“ и Хасковска Марица пише по тази тема. Кметството съкращава 40 души, останалите почиват в принудително заради кризата. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button