Преса

Преглед на печата – 23 юни

Преса„Кандидат-татко изпревари майки за приемна грижа“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Безработният мъж първи на инфосрещата със социалните, 25 питат за пари и документи.

„Деца обраха църква“, е другото чело от първа страница. Полицията задържа трима, задигнали близо 2000 лв. от продажба на свещи.

Също на челната си страница вестникът цитира депутати от ГЕРБ и ДПС, които казват: „ДАНС работи добре“. Иван Петров и Камен Костадинов се обединиха около мнението, че за разлика от предишното управление, днес ДАНС работи добре.

В темата на броя: „Музеят съживява древни хора“. Към заглавието има три подзаглавия: „Психологията на майсторите от отминали епохи ще изучават археолози“, „Не знаем достатъчно за обществата, оставили ни светилища и храмове на хиляди години, твърдят специалистите“ и „За 100 години проучвания сме забравили ролята на твореца, признава Станислав Илиев“.

„Свиленградчанин подари 500 книги на библиотеката“,
също дописка от първа страница. Това е Веселин Данев, треньор по източното бойно изкуство Винг Чун.

„Удариха измамите с метали“, пише още „Марица“. Полицейска операция, насочена срещу кражбите на черни и цветни метали, е проведена в страната, съобщават от МВР.

„Хасковлийка запорира строеж на съседи“
, заглавието е водещо за втора страница. Лични съображения подбудили Назмие Юсин да подскаже на служба „Строителен контрол“ към отдел „Архитектура“ на община Хасково, че съседите й действат на своя глава, без да се съобразят със закона.

„Морбили и кърлежи в Спешното“, съобщава изданието. Въпреки че епидемичният характер на заболяването едра шарка вече отшумя, все още има случаи, нуждаещи се от лекарска намеса, което свидетелства, че огнището не е докрай ликвидирано.

„Кашонът победи плика“, информира другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Стаматов жали пред ВАС отказа на КЗК да стопира процедурата по възлагането на обществената поръчка за 10 милиона лева, допълнението към заглавието.

„Мъри уреди немска трева за Хасково“, дописка от втора страница. Националният селекционер Станимир Стоилов готов с проект за изкуствен терен в родния си град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button