Преса

Преглед на печата – 29 юни

Преса„Режат по-малко пари от общините“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Не с 15, а с 11 и 12 процента да бъдат намалени средствата за администрациите, предлага ГЕРБ, е допълнението в дописката.

„Забравят диабетичка без храна 2 дни в Нервно“, е другото чело от първа страница. Котки и плъхове тормозят болните в отделението, твърди пред вестника Петя Гаджева.

„Венко Точевски стана зам.-кмет на Хасково“,
пише още „Марица“ на първа страница. Досегашният директор на основно училище „Христо Смирненски“ бе представен официално вчера. Той ще отговаря за ресорите образование, култура и социални дейности.

„Още ден за Образец 7“, четем още на водещата страница. Глобата за неподаване на декларация Образец 7 е от 500 до 1000 лв.

„Новото ВМРО прави патриотичен блок“, съобщава изданието. Опит за обединение на всички патриотични организации смята да направи ВМРО – НИЕ в Хасково.

„Хасковлии напират за място в Пловдивския университет“, е заглавието, придружено със снимка. Тече последната седмица за подаване на документи за кандидатстване във вузовете в страната.

„Между 25 и 50 на ден записват гимназиите“, дописка от втора страница. Започна записването на седмокласниците за първото класиране за профилираните гимназии.

„Обучават малкия бизнес“, съобщава още „Марица“. Областната администрация в Хасково ще бъде домакин на информационен ден по Оперативна програма „Конкурентноспособност“, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Изпълнителната агенция за насърчаване  на малките и средните предприятия.

Във водещото си заглавие другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“ цитира кмета Георги Иванов, който казва: „Ако проектът не започне до 2 месеца, губим 10-те милиона“. Случи ли се, едва ли ще се отрази положително на тези политици, които искат да спечелят следващите избори в Хасково, е допълнението в материала.

„До 5 години решетки заплашват Боряна Георгиева за трагедията в Охрид“, пише още „Новинар“. Георгиева е организирала екскурзията до Македония, в която миналия септември 15 българи се удавиха в Охридското езеро. Изданието цитира прокурора Атанас Палхутев, който казва: „Внасям делото в съда до края на седмицата, може да поискам и освобождаване от наказателна отговорност“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button