Преса

Преглед на печата – 8 юли

Преса„300 бебета останаха без ваксини“– съобщава във водещото си заглавие днес „Новинар юг“. Кола на РИОКОЗ отива в петък да докара от София дефицитния пентаксим, пише вестникът.

Над главата на вестника днес: снимка-отправка към стр.3 със заглавие: „Петър от US посолството откриват обесен край Дервишка могила?“. Не е ясно дали студентът от Търговище, който изчезна на 12 май, е имал роднини в Свиленградско, пише „Новинар юг“.

„87 записани в гимназиите в последните 24 часа от срока“– също заглавие от 1 стр. 88 са свободните места в 18 паралелки, които са останали в гимназиите, пише вестникът.

„2 села изгоряха с бамя за 5 бона“– водеща тема от втора страница. Два дни след старта на беритбата димитровградските села Странско и Бряст се вдигнаха на протест. Поводът- върнати заради лошо качество над 4 тона бамя от фирмата, изкупуваща продукцията.

На стр. 3 днес „Новинар юг“ пише: „Обявеният за общодържавно издирване студент от Търговище 23-годишен Петър Владимиров по всяка вероятност се е обесил в гора край свиленградското село Дервишка могила.“ Съществува голяма вероятност откритото на 3 юли тяло в силно разложено състояние да е на изчезналия Петър. Пълно потвърждение обаче може да има единствено след ДНК експертиза. Вече е правен опит за разпознаване от бащата на момчето, но той не е могъл да бъде категоричен. До късно следобед вчера разследващите не бяха установили дали момчето е имало роднини в свиленградско, разказва „Новинар юг“.

„Държим изпит за книжка пред камера от октомври“– още едно заглавие от 3 стр.

„С химна си Цецо и Веско вадят от гроба Живковия соц“– темата на стр. 4 в „Новинар юг“ днес.

„ФИФА прави изкуствени игрища в Димитровград“– водещо заглавие от 5 стр. Терените с немска трева ще бъдат изградени най-вероятно до комплекс „Кортовете“.

„Широка поляна няма вода, има борчове“– за живота в селото и как местните оцеляват с по 150 лева, четете на стр. 6.

„Войни връщат два пъти Любов в България“– темата на стр. 7

На последната стр. 12 в „Новинар юг“ днес: „3 миски идват срещу 4 бутилки уиски в Хасково“.

„Ром върти бизнеса с боклуците от Гърция“
– акцентът над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“. Димитровградската фирма е регистрирана в гетото, собственикът и- прекупвач на железа- пише вестникът с пренос към стр. 3.

„Стамболово провежда „Седмица на приятелството“– също акцент от първа страница на „Хасковска Марица“ днес.

 „ТИПС кани кмета на изправянето на скелет“, „В кризата заложни къщи и казина никнат като гъби“ и „Анна-Мария Борисова идва в Хасково“– заглавия от първа страница.

Теми от стр. 2 днес: „Слагат слънчеви колектори и централно парно в школото в Маджарово“ и „Меричлери скочи в защита на минералния си извор“.

„Резултатите от проверката на митницата излизат днес“– заглавие от 3 стр.

„Селско овчарче посреща 9 май 1945 г. в палатка с ток под Алпите“– темата на броя на стр. 4. Георги Атанасов воюва по бойните полета на Сърбия, Словения, Австрия и Унгария, пише „Хасковска Марица“.  

На стр. 5- „Нова „Гранд“ двойка щурмува танцовия елит“– Любослав Стоев и Мирослава Дойчева на точка от финал в Албена.

„Хеброс“ почва с двама нови“– акцент от спортната стр. 6. Николай Димитров и Христо Стойчев са новите попълнения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button