Преса

Преглед на печата – 23 юли

Преса„ГЕРБ на контра с кмета заради кредита за парк „Марица“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Правим пир по време на чума. Това ще обезкръви общината, категоричен е съветникът Антон Вълков.

„Хайка „Зимните пушачи“ удря нелегалните цехове“, е другото чело от първа страница. Намериха тютюн за 36 хиляди цигари в апартамента на съпруга на обгорялата Фиданка.

„4 500 лв. глоба за Боряна от Охрид“, също дописка от първа страница. С толкова бе глобена от Димитровградския районен съд организаторката на злополучната екскурзия до Охрид Боряна Георгиева.

„Връщат 57 деца с тежки увреждания в областта“, водеща тема от втора страница. Социалните правят спешни планове за настаняването им, искат пари за дневни центрове.

„За полугодието EVN разкри кражби за 124,6 хил. лв.“, пише „Марица“. Проверени са 2 263 обекта, като в 8 от тях са констатирани нарушения.

„Шестима бегълци хванати край границата“,
съобщава изданието. Те са заловени от гранични полицаи край българо-турската граница в свиленградските села Варник и Щит. Бегълците се представили за иракски граждани.

И още едно криминално заглавие в броя: „Задържаха парфюми-менте“. 845 парфюма-менте спипаха свиленградските митничари в ТИР, пътуващ по дестилацията Истанбул – Варна, цитира вестникът пресцентъра на Агенция „Митници“.

„Директорът на Димитровградския театър Атанас Капралов потурчва 75 бона за 6 месеца“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Драма в тамошния театър – разходите 5 пъти повече от приходите, е допълнението към заглавието.

„В и К“ чака половин милион от МРРБ за изграждане на 4 кладенеца“
, също дописка от първа страница. От ръководството на водното дружество съобщават пред вестника, че документацията вече е изпратена и само се чака отговора на Министерството.

„Вилна зона „Габера“ въстана срещу изграждането на варовикова кариера  в местността „Караджова чешма“
, водеща информация от втора страница. В подзаглавието се цитира община Димитровград, откъдето смятат, че е недопустимо това да се прави до зона за отдих. Чака се мнението на РИОСВ.

„Пъдят комарите с витамини“, четем още на новинарските страници. Нова мода против комари тръгна в областния град – именно пиене на витамини.

И едно спортно заглавие в броя: „Хасково с четирима пилоти на Европейското в неделя“. Представителите на клуба-домакин ще се състезават в клас „мини“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button