Преса

Преглед на печата – 29 юли

ПресаДвама министри и Станишев смотаха инвестиция за 500 млн лв. Под това заглавие Новинар Юг публикува интервю с бившия Областен управител на Хасково Райна Йовчева. 500 работни места са били загубени след пропаднала австрийска инвестиция в Хасково, твърди Йовчева. Незаинтересоваността на централната власт от случващото се по регионите, според нея е основната причина за провалени важни за града и региона проекти, както и за загубените от БСП местни избори.

Политическа е водещата тема и на другия ежедневник „Хасковска Марица“ –  Сменени са половината общински ръководства на партия ГЕРБ в региона, пише вестникът. Оповестяването на рокадите обаче се бави, а от ръководството на партията засега отричат промените.

Темата за продължаващата икономическа рецесия и последиците от нея е водеща и за двата вестника. „Търговията сгъната наполовина. Харчим главно за храна, купуваме три пъти по-малко напитки и облекла“, пише „Марица“. „Новинар“ пък акцентира върху ръста в машинопроизводството, един от малкото сектори, които дават признаци за измъкване от кризата.

Още една обща тема за двата вестника – съдбата на болницата в Харманли. С блокиране на главен път Е-80 заплашват жители на градчето, ако Здравното министерство удържи на думата си и затвори родилното и хирургичното отделения, заради малкия брой пациенти, четем в Новинар. Марица пък цитира началника на болницата д-р Динчо Генев, който е категоричен, че АГО няма да бъде закрито, но хирургията остава под въпрос.

„Изгоря пежото на шеф в замъка на FILA“, темата е водеща на криминалната страница на „Марица“. Колата, унищожена при поажара край Татарево вчера е собственост на Иван Ванков, управител в седалището на международната федерация по борба в Швейцария. Хасковлията се прибрал в родината за сватбата на дъщеря си, дни преди инцидента с колата.

След като полицията неколкократно награждава полицай отказал серия подкупи, сега е ред медали да получат 300 граждани, сигнализирали за нередности на пътя, съобщава Марица.  Поощрението е за „преодоляване на традиционната за българина толерантност към бабаитите на пътя“, твърдят от сдружението, което ще раздава медалите. Да сигнализираш за нередност в България,  си остава проява достойна за медал…

Руски камбани бият на Ямача, съобщава от първа страница Новинар. Общината вече е поръчала камбаните от магазина на Епархията в Пловдив. Целият проект за камбанарията е на стойност 500 хиляди лева припомня вестника.

Потвърдиха 13 години решетки за милиционер убиец, пише още Новинар на страница 3. Ангел Димитров по прякор Дявола от ивайловградското село Одринци бе признат за виновен и на втора инстанция за убийството на съселянина си Станимир Ангелов, извършено през май миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button