Преса

Преглед на печата – 26 август

Вестниците в Хасково„Министър Найденов в акция „Дупетата““ – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“. Операцията с палаво име подмина хасковски регион. Инспектирани са били всички цехове сертифицирани да произвеждат продукти „Стара планина“. В областта до момента има само един такъв, при който няма установено наличие на изрезките, предназначени за унищожаване, твърди изданието.

„Ученици от Кърджали на пазар за учебници в Хасково“ – заглавие от първа страница на вестника. Борсите за учебни помагала втора употреба в града в момента са по-посещавани от клиенти от съседни региони, отколкото от хасковлии, пиша „Марица“. Успокоителната новина, е че тази есен няма да има липсващи учебници.

184-годишният православен храм „Успение Богородично“ в симеоновградския кв. Злати дол е пред срутване, алармира вестникът. Без спешен ремонт сградата няма да изкара зимата. От Дирекцията по вероизповеданията до момента не са отпуснали и стотинка за църквата. Оправданието е известно – кризата.

„Потапят общината с още един милион“ – дописка от втора страница. С въпросния милион е завишена капиталовата програма на общината в актуализирания бюджет, който съветниците ще разгледат утре. Допълните средства са за камбанарията до монумента „Св.Богородица“, която по първоначален замисъл трябваше да се строи с дарения и за благоустрояване на Младежки хълм.

Темата е продължена на цялата 4-та страница на изданието, където са посочени фирмите, към които община Хасково има най-големи задължения. Част от просрочените плащания висят още от 2007 г, пише „Марица“. Първи в листата на чакащите разплащане са фирмите на общинския съветник Златко Марчев. На тях според вестника, общината дължи близо 5 млн. лв., при общо 6,3 млн. лв. дългове на общината.

„Търсят зам.директор на митницата“, съобщава още изданието. Конкурсът за заместник на Стефан Марашев трябва да бъде обявен всеки момент, тъй като договорът на временно изпълняващата длъжността Ваня Цветкова изтече.

„Следят лешояда Спартак през три континента“, „Канят първия космонавт за авиомемориала“, „Спипаха наши контрабандисти на месо на Капъкуле“ – още заглавия от новинарските страници на „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button