Преса

Преглед на печата – 1 септември

Преса„Върнаха ПМГ Хасково на общината, не е ясно общинска ли е“. С това заглавие открива броя си Новинар Юг, който днес се завръща на пазара след едномесечна ваканция. Преди дни бе финализирана процедурата по прехвърляне на сградата на елитната гимназия от досегашния й собственик Министерството на земеделието на общината. В официалните документи обаче е посочено, че постройката само се дава за ползване от кметството, твърди ежедневникът. За да направи належащите от години ремонти на школото, обаче общината трябва да е собственик, категоричен е законът. Ще се правят допълнителни постъпления за уреждане статута на училището, заявява зам.кметът Венко Точевски, цитиран от вестника.

„Общини и болници висят за вода“, водещо заглавие от първа страница на Новинар. Няма общинска администрация и лечебно заведение в региона без дългове към водното дружество, твърди управителят Петко Стойчев. Задължението само на хасковската болница е 100 000 лв. Лечебницата има план за разсрочено погасяване, но с всеки изминал месец вноските стават все по-скромни, а старият борч набъбва. Въпреки това обаче принудително спиране на водата няма да има, обещава Стойчев. Обширно интервю с него вестникът публикува на 4 стр.

„3-годишни деца с хепатит“, е заглавието на дописка от първа страница на изданието. Децата са приети по спешност в инфекциозно отделение на МБАЛ Хасково, където са настанени и четирима възрастни със същата диагноза. Няма епидемична връзка между заболелите. Състоянието им е стабилно, съобщават за вестника от РИОКОЗ.

„Убиец на таксиджия жали доживотен затвор“– водещо заглавие от криминалната страница на Новинар. Назъм Назми, осъден от Окръжен съд Хасково за убийството на таксиметровия шофьор Димитър Янакиев през юни 2006 г, жали присъдата си- доживотен затвор при първоначален усилен строг режим, пред Апелативен съд Пловдив. Делото е насрочено за 16 септември.

Празниците на Хасково финишират с ден на мъжа, пише Новинар на забавната си страница. Лекоатлетически крос, парад на ретроавтомобили и картинг състезание са предвидили от общината за финал на празничната програма.

„Мъж трепе шаранчета с ток, хващат го“., съобщава във водещо заглавие другият регионален ежедневник Хасковска Марица. Бракониерът, в чието залавяне се включила и полицията, гори с два акта и конфискация на забранения уред за риболов, допълва вестникът.

„Канят олимпиици за 40-годишния юбилей на Спортното“
– е днешната тема на броя на Марица. Освен с впечатляващите списъци на чаканите вип гости и на бившите и настоящи възпитаници, училището няма с какво да се похвали. „Яд ме е, че в общината не обичат спорта“, твърди в интервю за вестника директорът Генчо Генев. В последно време правим прибиране, а не подбиране на бъдещите си възпитаници.  А в други гимназии направо готвят емигранти и там децата се трупат целенасочено, разсъждава по проблемите на образованието в Хасково директорът.

„В Любимец отсвириха матурите“, пише още изданието на новинарските си страници. Нито един ученик от малкия град не се е явил на вчерашния  поправителен зрелостен изпит по български език.  187 младежи от региона направиха опит да вземат дипломи за средно образование. Днес поправителните матури продължават.

„Стайчето-герой в наградено филмче“, водещо заглавие от последна страница на Марица. С две специални награди се върнаха авторите от киноклуба при читалището в село Райново от Първия частен любителски кинофестивал. Едната от тях е за филма „Нощни бдения на Динко Стайчето“ -представяне на известния масажист от Черноконево.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button