Преса

Преглед на печата – 7 септември

Преса„Превозвачите на бунт срещу абсурден закон“ – темата е водеща за „Хасковска Марица“ днес. Транспортните фирми от региона готвят протестна декларация срещу поправките в закона, които ще лишат малките градове в областта от директни линии до София. Хората имат право на избор кога и с какво да пътуват, твърди превозвачът Себахтин Исмаил пред изданието. Той и колегите му се заканват да организират автобусна блокада на столицата, ако парламентът одобри промените.

„РЗС тръгна с подписка за нова конституция“ – заглавие от втора страница на вестника. Основната ни цел е да станем президентска република, твърди организационния секретар на партията Тодор Великов. Пред Марица той потвърждава идеята за създаване на нова парламентарна група, в която ще влязат и недоволни депутати от ГЕРБ. Великов обаче отказва да коментара има ли недоволни сред хасковските гербери в парламента.

„Разбиха общината в Баните“
– още едно заглавие от втора страница. Пострадали от среднощния вандалски акт са входната врата на кметството и служебния опел. Днес трябва да стане ясно, дали охранителните камери на съседната банка са уловили неизвестния засега извършител. Искам да вярвам, че е хулигански акт, иначе би било прекалено, казва кметът Орхан Шабан пред Марица.

Зрелищен фоторепортаж от гостуването на отбора на Ботев Пловдив в Димитровград, предлага Марица под заглавие „Дойдоха, пяха, не вилняха, но победиха“. 2 000 запалянковци от града под Тепетата подкрепяха отбора си на стадион Миньор. За щастие, известните с буйния си нрав фенове се разписаха само с няколко цветни димки и един гол във вратата на димитровградчани, съобщава вестникът.

„Първанов и Папуляс режат лентата на ГКПП Ивайловград“ – темата е разработена на пета страница на изданието. След 20-годишна сага,  пунктът най-после ще бъде официално отрит на 9 септември, в присъствието на двамата президенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button